Senatorul Ștefan Mihu, despre petiția privind ”Discriminarea rezerviștilor…”, primită de la Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate

1
1319
Booking.com

În ședința Senatului din 10 aprilie 2018, senatorul PSD Constanța, Ștefan Mihu a adresat o întrebare doamnei Lia Olguta Vasilescu, Ministrul Muncii si Justitiei Sociale si domnului Mihai Fifor, Ministrul Apararii Nationale. Obiectul intrebarii priveste pensionarea cadrelor militare in rezerva si disponibilizate.

Senatorul Mihu semnaleaza petitia primita la biroul sau senatorial din partea Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, sub titlul „Discriminarea rezervistilor, barbati si femei deopotriva, prin art.40 din OUG 57/ 2015 si mai ales prin OUG nr 59/2017.”

Intrucat cele doua OUG modifica substantial Legea Pensiilor Militare de Stat, senatorul constantean solicita membrilor executivului clarificarea aspectelor ridicate in petitia sindicatului si cere o pozitie a celor doua ministere privind abordarea pensiilor cadrelor militare in rezerva si disponibilizate.

Reamintim ca OUG 57/2015 modifica Legea Pensiilor Militare de Stat prin articolul 40 astfel: procent pornire baza de calcul: 65% (fost 80%), procent maxim baza de calcul: 80% (fost 100%), unele sporuri ale aviatorilor și marinarilor au fost eliminate complet. OUG 59/2017 aduce noi modificari prin articolul VII, prin care pensia = salariul net ce duce si la dubla impozitare a noilor pensionari iar actualizarea pensiilor militare se anuleaza.

Senatorul Stefan Mihu considera ca problematica muncii si justitiei sociale, cu referire expresa la persoanele din sistemul militar, reprezinta o prioritate si solicita celor doi ministri un raspuns oficial scris.


Mangalia News, Miercuri, 11 aprilie 2018.


1 COMENTARIU

 1. DIN NOU DESPRE PENSIILE MILITARE
  Multumiri domnului senator Stefan MIHU
  Secretarul Comisiei Buget – Finante a Senatului
  – In atentia tuturor presedintilor de filiale si grupuri de initiativa ale SCMD –

  Stimati camarazi,
  Actionand in baza sarcinilor asumate prin Rezolutia CNR 2017, si domnii cdr.(r) Ilie TRUTA, vicepresedinte SCMD si presedinte al Filalei 1 Constanta, cdr.(r) Traian STANCULETE, presedinte al Filialei 2 Mangalia au contactat toti deputatii si senatorii judetului, indiferent de culoare politica, punandu-le la dispozitie probele privind discriminarea, din ordin extern, a rezervistilor, prin OUG 57/2015 si urmatoarele si, indeosebi, prin OUG 59/2017. Drept rezultat, dl. senator Stefan MIHU (PSD) a purtat o discutie pe aceasta tema cu presedintele SCMD, primind spre studiu documentele CCR care atesta inseparabilitatea, din punct de vedere juridic, a militarilor activi si in rezerva de magistrati si probele neconstitutionalitatii ordonantelor amintite.
  De o probitate rar intalnita printre politicieni, dl senator Stefan MIHU, justificandu-si calitatea de ales ca reprezentant al oamenilor pentru oameni, a adresat in ziua de 10 aprilie 2018, in plenul Senatului, doua interpelari parlamentare propriilor ministri, cei pe care SCMD i-a actionat in Justitie, doamna Lia Olguta VASILESCU, ministrul Muncii si Justitiei Sociale si dl. Mihai FIFOR, ministrul Apararii Nationale. Conform procedurii, in 30 de zile, cei doi ministri vor trebui sa raspunda Senatului. Indiferent ce balmajeli vor produce, vor fi, insa, obligati sa raspunda, sub juramant, in Instante. Inclusiv la intrebarea pe care o va adresa, ca martor, presedintele SCMD: “Cine soarta militarilor si politistilor romani peste capul guvernului si majoritatii parlamentare, conform dialogului relevant purtat in primul CEX al PSD din acest an, pe tema executarii neconstitutionale a rezervistilor, prin ordonantele LOV, de domnii Liviu Marian POP si Liviu DRAGNEA?” Mai pe sleau, in favoarea caror interese straine tradeaza interesele nationale actualii decidenti ai majoritatii?
  Multumind domnului senator pentru modul exemplar prin care isi justifica prezenta in Parlamentul Romaniei, multumim si camarazilor din Filialele 1 Constanta si 2 Mangalia, pentru modul in care actioneaza in vederea indeplinirii hotararilor CNR! Pe acest drum, deschis inca din luna decembrie 2017, de Filiala 1 Targoviste (presedinte lt.col.(r) Georgescu NICULAE), ii indemnam sa mearga pe toti presedintii filialelor si grupurilor de initiativa SCMD. In ceasul al doisprezecelea, cand seismul se apropie de clasa politica si cand se hotaraste, din nou, soarta Lumii, domnii deputati si senatori trebuie sa inteleaga ca soarta lor nu va mai depinde de decizia unui lider care astazi e si maine isi va apara cu disperare libertatea, ci de propriul electorat si de masura in care actioneaza intru apararea drepturilor celor care i-au trimis in Parlament si a intereselor nationale.
  Toti membrii SCMD trebuie sa constientizeze faptul ca loviturile impotriva militarilor si politistilor in rezerva vor contiuna, pentru ca sunt lovituri gandite extern impotriva capacitatii de rezistenta a Statului si Natiunii, iar marsavia care li se pregateste tuturor pensionarulor, fie militari, fie civili, prin noua Lege a Haosului, adica noua Lege LOV a Sistemului Unitar de Pensii, lege al carui proiect nu l-a vazut nimeni, toata lumea batand campii pe la televiziuni, dupa ureche, se va produce la sfarsitul lunii iunie a.c. De ce iunie? Pentru ca, dupa ce vor da lovitura, tradatorii vor intra in vacanta parlamentara si o vor sterge in paradisuri tropicale, in speranta ca pana-n toamna ne vom autodecima de suparare si zbateri inutile.
  Va transmitem, asadar, rugamintea de a fi pregatiti pentru o iesire in strada, in luna iunie, cu toate fortele. O iesire, nu masiva, ci …… DEFINITIVA si care sa se soldeze cu excluderea vinovatilor din viata politica. In acest scop, va mai transmitem rugamintea de a explica pensionarilor civili, ca topirea indexarii in punctul de pensie inseamna anularea indexarii cu rata inflatiei si scaderea reala a pensiilor. Noi, rezervistii am patit-o , deja! De asemenea, este necesar sa explicam salariatilor ca asa-zisa contributie din Net, la pilonii II, III si IV ai pensiilor private, reprezinta bani aruncati pe fereastra. Noua, rezervistilor, ni i-au furat, deja!
  Vom reveni cu explicatia furtului de sporuri si a furtului de bani lichizi, sub pretextul cumparari retroactive a vechimii.
  In incheiere, transmitem multumiri si presei oneste, care intelege sa informeze corect cetatenii, anexand prezentei, anunturile pe aceasta tema, transmise in zilele de 10 si 11 aprilie a.c. publicului de catre cotidienele „Dezvaluiri.ro”, „Mangalia News” si „Tomis News”.

  Honor et Patria! Vae Victis!

  Presedintele SCMD,
  Col.(r) dr. Mircea DOGARU

LĂSAȚI UN MESAJ

Va rugam sa adaugati un mesaj
Va rugam sa introduceti numele