Stațiile de autobuz din Limanu, transformate de copiii din comună! Desenele școlarilor, „scut” împotriva vandalizării stațiilor

0
1352
Luni, 22 aprilie, stațiile de autobuz din Limanu, 2 Mai și Vama Veche intră într-un amplu proces de … transformare! 16 stații vor fi desenate și colorate de școlarii și preșcolarii din comună, dar și de părinți și voluntari!
„Anul trecut când am deschis grădinița cea nouă din Limanu, am descoperit ce talent la desen au copiii și mămicile din comună. Așa ne-a venit ideea să transformăm stațiile de autobuz din toate localitățile noastre și să îi rugăm pe cei mici să le deseneze și să le coloreze. În parteneriat cu Școala din Limanu, cu ajutorul părinților și al voluntarilor – în mai puțin de o săptămână – Limanu, 2 Mai și Vama Veche vor fi satele care vor avea cele mai frumoase și creative stații de autobuz din județul Constanța, dacă nu chiar din țară. Vom ajuta și noi, primarul și echipa de la Primărie”, spune Daniel Gheorghe Georgescu, primarul comunei Limanu.
Așadar, în „Săptămâna Verde”, copiii din Limanu vor picta pe stațiile de autobuz cele mai vesele personaje precum albinuțe, gărgărițe, flori sau steluțe. Fiecare stație va purta numele clasei care a muncit la transformarea respectivă. Această acțiune are însă și un scop la fel de important: Oprirea vandalizării stațiilor de autobuz! Este o campanie de conștientizare.
„An de an, am investit în reparații sume considerabile și cu toate acestea, nu reușim să oprim vandalizarea acestor stații. Dacă însă știi că la stația respectivă a muncit copilul tău sau nepotul tău sau poate puștiul vecinului, alături de mama lui sau verișoara sau mătușa ta, atunci poate te mai gândești dacă vrei să îi strici desenul și totodată și munca cu niște injurii sau caricaturi, nu-i așa? În plus, ne bazăm tot pe ajutorul comunității. Poate că dacă oamenii vin și îi ajută pe cei mici să picteze frumos aceste stații, atunci când văd că cineva vrea să distrugă desenele unor copii, vor reacționa, se vor implica. Este un experiment, dacă vreți să spunem așa. Despre puterea comunității! Și noi credem în familia Limanu, 2 Mai, Vama Veche și Hagieni. Vă invităm pe toți, luni, 22 aprilie, să transformăm împreună toate stațiile din comunitatea noastră. Sperăm, totodată, să fie și o surpriză frumoasă pentru turiștii care își vor petrece vacanța de 1 Mai în Vama Veche sau 2 Mai”, a mai spus Daniel Gheorghe Georgescu, primarul comunei Limanu.
Astfel, acțiunea „Desenele copiilor – Scut împotriva vandalizării stațiilor” – va demara luni, 22 aprilie, în toate cele 16 stații simultan. Vor fi 7 stații în 2 Mai, 7 în Limanu și 2 în Vama Veche, iar copiii, cadrele didactice și voluntarii vor lucra timp de patru zile la acest proiect, astfel încât pe 25 aprilie, toate stațiile de autobuz din comună să arate complet diferit.

Mangalia News, 20.04.2024.piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply