„Sunt Dobrogean, născut lângă Copacul lui Bezergheanu, dar habar nu aveam de locurile pe care le-a arătat el în film. Acum mă duc Acasă, să văd toată Dobrogea!” | FOTO-VIDEO

0
591
“Sunt Dobrogean, născut lângă Copacul lui Bezergheanu, dar habar nu aveam de locurile pe care le-a arătat el în film. Acum mă duc Acasă, să văd toată Dobrogea!”
„Aflu că oamenii îl revăd de 3-4-5-6 ori – aici e marele avantaj al platformei pe care l-am postat, că poate fi revăzut timp de 7 zile cu același bilet cumpărat in prima zi – apoi aflu că sunt persoane care ascultă filmul!!! În mașină, în timp ce se duc spre locul de muncă, aud că sunt copii care după vizionare se întreabă dacă ei vor putea vedea personal măcar o parte din ce le-am arătat acolo, sunt Rolul Artei este acela de a genera emoție, de a decupla conștiința umană de cotidianul gri și anost. Am reușit ceea ce Dobrogea pare că mi-a cerut: Du-te și povestește-mă!
Cum am reușit asta? Ajutat de o mână de oameni, ignorat total de către orice formă de autoritate publică – spre exemplu primăria Galați habar nu are că exist – sau de către firme private, cu excepția MGT Educațional, care mi-a oferit 2 aparate și o parte din optica folosită la filmări pe durata a mai mulți ani. Am încercat la Petrom – ignorat complet, am fost trimis la unul de pe la Carfoure, unul care inițial a zis că “mă ajută”, dar care ulterior nici nu-mi răspundea la telefon sau la mesaje, am fost contactat de un ong care dorea să deturneze firul epic, să-l poluez cu propagandă pentru o temă ce le aduce lor finanțare. Am fost mințit de către diverși care s-au oferit să mă ajute, dar care m-au frânat cât au putut, ajutorul lor fiind o luuungă tărăgănare. Nu am să vă povestesc ce am îndurat eu, fizic, la filmări. De câte ori am plâns de frustrare că nu sunt capabil… au trecut toate. Ați văzut filmul – mă rog, prima parte – și ați înțeles ce am avut de spus. Iar dacă mai este unul care să spună că nu crede în zâne, iar magia nu există… mi-e milă de el. Filmul acesta a câștigat Suflete. Iar asta e mai valoros decât orice tinichea de pe la “concurse”.
Trag linie – Se poate si fără ong-uri finanțatoare, se poate și mergând contra curentului, se poate și dacă greutatea pare de neînvins, se poate și dacă nu ai cu ce, se poate și fără să stai în genunchi, cu căciula în mână. Iar rezultatul va fi peste cel livrat de mercenari care mișcă în funcție de buget. Eu am putut. Pe tine ce te oprește?!!!
Nu o lua ca pe o mizerie din aia motivațională. Eu te atenționez, dacă vrei să faci ceva bun fi pregătit să-ți rupi oasele și să pierzi tot ce ai acumulat. Ori să abandonezi, lingându-ți rănile.
#proiectDobrogea merge mai departe. Link spre film, că dacă-l pun aici, fesbucu mă cenzurează iar, blocându-mă încă 30 de zile, cum a mai făcut…
„Știi, egiptenii antici aveau o credință frumoasă despre moarte. Când sufletele lor ajungeau la intrarea în Rai, paznicii puneau două întrebări:
Ai găsit bucurie în viața ta?
Viața ta a adus bucurie altora?
Răspunsurile lor au determinat dacă au putut intra sau nu”.
The Bucket List – 2007.
Mircea Bezergheanu, 18 aprilie 2024.

MN: Alte albume Foto/Video extraordinare, realizate de Mircea Bezergheanu și publicate de Mangalia News, pot fi vizionate AICI.

Mangalia News, 21.04.2024.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply