Olandezii de la Damen au dat România în judecată la Curtea Internațională de Arbitraj de la Viena

0
410
Grupul olandez Damen a dat România în judecată la Curtea Internațională de Arbitraj de la Viena, cerând rezilierea acordului de asociere încheiat în 2018, prin care statul român a devenit acționar majoritar (51%) al companiei Damen Shipyards Mangalia SA, ce operează șantierul naval omonim de la malul Mării Negre, iar Damen a rămas cu 49% din capital și a preluat controlul managementului operațional al societății. 
Pârâtă este compania românească de stat Șantierul Naval 2 Mai SA, controlată de Ministerul Economiei, care deține 51% din Damen Shipyards Mangalia. Angajații șantierului Damen de la Mangalia au transmis luna trecută o scrisoare deschisă Guvernului, prin care lansau un semnal de alarmă că, în lipsa unor măsuri concrete, există riscul ″iminent″ de întrerupere temporară a activității pentru cei mai mulți dintre ei.
Ei afirmau că șantierul se confruntă cu o scădere drastică a volumului de muncă, adăugând că rezultatele financiare negative și datoriile ″colosale″ către creditori, în principal către grupul Damen, amplifică riscul de insolvență. (…)
Continuarea, pe profit.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply