„Călătorie în lumea mea”, o activitate inedită de conștientizare și învățare experiențială, în cadrul Colegiului Economic Mangalia

0
1091
În parteneriat cu Asociația Ofensiva Tinerilor din Arad, Colegiul Economic Mangalia a organizat recent o acțiune de sensibilizare a elevilor față de dificultățile cu care se confruntă colegii lor nevăzători sau cu deficiențe de vedere.
Asociația are o experiență vastă în cadrul proiectelor europene de incluziune și a fost premiată de Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale pentru proiectul său Erasmus+, Camera obscură. Acțiunea de la Colegiul Economic a debutat cu o întâlnire online cu un reprezentant al asociației și doi voluntari. Printr-o discuție liberă, aceștia i-au ajutat pe elevii tipici să descopere într-un mod inedit lumea colegilor lor cu cerințe educaționale speciale. La finalul întâlnirii, elevii au experimentat o serie de provocări care le-au pus la încercare simțurile. Legați la ochi, o parte dintre voluntari au încercat să se deplaseze cu ajutorul unui baston alb pentru nevăzători, în timp ce alții au plantat flori, au sortat paste de diferite forme, s-au străduit să recunoască o serie de obiecte sau condimente, folosindu-și doar gustul, simțul olfactiv și cel tactil sau au desenat conform instrucțiunilor primite.
Atât elevii, cât și profesorii participanți la această călătorie ,,dincolo de simțuri’’ au fost încântați de întreaga experiență. Doamna director al Colegiului Economic, Ciobănel Raluca-Simona, o consideră o activitate de succes în cadrul Programului „Săptămâna verde”, întrucât abordează două teme importante, incluziunea copiilor cu CES, dar și apropierea de natură și le felicită pe coordonatoarele proiectului, Cioroiu Daniela Carmen și Sefer Elis Sibel, pentru inițiativa lor lăudabilă.

Mangalia News, 29.04.2024.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply