Românii din Diaspora se pot înregistra online pentru a vota la alegerile prezidenţiale şi/sau parlamentare din acest an

0
362
Alegătorii români din Diaspora care doresc să voteze la alegerile prezidenţiale şi/sau parlamentare din acest an, prin corespondenţă sau la o secţie de votare din străinătate mai aproape de domiciliu sau reşedinţă, se pot înregistra online pe portalul www.votstrainatate.ro.
La alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor și pentru Preşedintele României din anul 2024, alegătorii români, CU DOMICILIUL SAU REŞEDINŢA ÎN STRĂINĂTATE, pot vota prin corespondenţă sau la secţia de votare, în condiţiile legii.
Dacă sunteți alegător român cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate și doriți să vă exercitați dreptul de vot LA SECȚIA DE VOTARE, vă puteți înregistra în Registrul electoral ca alegător în străinătate, PENTRU FIECARE TIP DE ALEGERE, începând cu data de 01 aprilie 2024 şi până la data expirării a cel mult 15 zile de la data începerii perioadei electorale.
Dacă sunteți alegător român cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate și doriți să vă exercitați dreptul de vot PRIN CORESPONDENŢĂ, trebuie să vă înregistrați ca alegător prin corespondenţă, PENTRU FIECARE TIP DE ALEGERE.
Termenul de înregistrare ca alegător prin corespondenţă a început la data de 01 aprilie 2024 şi expiră cu 45 de zile înainte de data votării.


Mangalia News, 17.04.2024.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply