Cele 11 LECŢII despre ŞCOALĂ și VIAŢĂ de la BILL GATES

0
435

bill-gates-reddit

Lecția nr. 1: Viața nu e dreaptă – obișnuiește-te cu ideea!

Lecția nr. 2: Lumii prea puțin îi pasă de stima ta de sine. Lumea se așteaptă să realizezi ceva ÎNAINTE de a fi mulțumit de tine însuți.

Lecția nr. 3: Nu vei câștiga 60.000$ pe an, de îndată ce părăsești băncile școlii. Nu vei fi vicepreședintele vreunei companii cu telefon în mașină, decât atunci când vei fi muncit pentru acestea.

Lecția nr. 4: Crezi ca profesorul tău e sever? Stai să vezi când o să ai un șef!

Lecția nr. 5: A lucra într-un fast-food nu este ceva sub demnitatea ta. Bunicii tăi aveau o altă denumire pentru asta: o numeau șansă.

Lecția nr. 6: Dacă o dai în bară, nu e vina părinților tăi, aşa că nu te mai smiorcăi în legătură cu greșelile tale, ci învață din ele.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Lecția nr. 7: Înainte de a te fi născut, părinții tăi nu erau atât de plicticoși ca acum. Au ajuns așa din cauză că trebuie să-ți plătească cheltuielile, să-ți spele hainele și să te asculte pe tine spunându-le cât de grozav te crezi. Aşa că, înainte de a te porni să salvezi jungla de paraziții generației părinților tăi, încearcă să-ți despăduchezi propriul dulap.

Lecția nr. 8: Poate că școala ta a scăpat de învingători și învinși, însă viaţa NU. În unele școli s-au abolit corigențele și elevul poate încerca de cate ori vrea el să dea răspunsul corect la o întrebare. Asta nu seamănă, deloc, cu NIMIC din viața reală.

Lecția nr. 9: Viața nu se împarte în semestre. Nu ai verile libere și, pe foarte puțini angajatori îi interesează să te ajute să “te regăsești”. Faci asta în timpul liber.

Lecția nr. 10: Ce vezi la televizor NU e viață reală. În viața reală oamenii chiar trebuie să mai plece din cafenele și să meargă la serviciu.

Lecția nr. 11: Fiți amabili cu tocilarii. Există șansa că în viitor să lucrați pentru vreunul dintre ei.

Sursa: https://psihologbun.wordpress.com/2013/11/02/cele-11-lectii-despre-scoala-si-viata-de-la-bill-gates/


piese-auto-mangalia.roLeave a Reply