Furnicar pe litoral: medicii de la Ambulanţă au muncit la foc automat!

0
459

corturi vama veche

Litoralul a fost inundat de turişti. Vremea călduroasă i-a atras ca un magnet pe petrecăreţi, încă de vineri, înregistrându-se un record de 120.000 de turişti, potrivit datelor Poliţiei Române. Toate staţiunile au fost pline de turişti în căutarea distracţiei, iar găsirea unui loc de cazare liber s-a dovedit o încercare dificilă. Duminică pe plajă nu mai puteai arunca un ac. Toate şezlongurile erau ocupate.

Serviciul Judeţean de Ambulanţă Constanţa a muncit eroic. Telefoanele din Dispecerat au sunat încontinuu. Cele mai multe solicitări au fost din Vama Veche, Costineşti, Eforie Nord, urmare a consumului de alcool, expunere la soare la ore interzise, dar şi din cauza hidratării precare.

Conducerea Serviciului de Ambulanţă Constanţa a suplimentat activitatea angajaţilor pe fiecare tură. Este primul weekend când ne apropiem de 500 de solicitări, în 24 de ore, în întreg judeţul. Astăzi (duminică -n.r.), în 12 ore, am avut 230 de solicitări în tot judeţul, din care 111 numai în municipiul Constanţa. A predominat patologia medicală: greţuri, vărsături, insolaţii, convulsii febrile la copii. În municipiul Constanţa am preluat persoane cu probleme cardiace, începuseră să se decompenseze din cauza temperaturilor ridicate. Avem echipaje detaşate în staţiunile Costineşti, Neptun, pentru a putea da curs la toate solicitările, cu întârzierile de rigoare, dacă se produc ambuteiaje. În Staţia Centrală avem pe fiecare tură opt echipaje cu asistenţi medicali, două echipaje cu medic, iar în sprijinul lor intervin şi echipajele SMURD. În Constanţa este un echipaj cu medic şi două echipaje de paramedici, a declarat, pentru Replica, dr. Ionuţ Cealera, directorul medical al SAJ Constanţa.

Medicul interzice expunerea la soare între orele 11.00 şi 17.00, consumul de băuturi alcoolice şi a cafelelor şi roagă populaţia să se hidrateze în mod corespunzător în această perioadă caniculară. Atenţie mare pentru copii şi vârstnici. Ei sunt primii care se deshidratează din cauza căldurii. În afară de lichide, le recomandăm să consume fructe în cantităţi mai mari, fructele asigurând o hidratare lentă şi de calitate organismului, să folosească pălării dar şi umbrele pentru a se feri de razele soarelui, îmbrăcăminte lejeră, deschisă la culoare, a conchis dr. Ionuţ Cealera.

În staţiunea Mamaia gradul de ocupare a fost de aproape 100 la sută

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Corina Martin a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că în staţiunea Mamaia, gradul de ocupare a fost de aproape 100 la sută, pe întreg litoralul s-au aflat la sfârşitul săptămânii trecute aproximativ 95.000 de turişti, cazaţi în structuri hoteliere.

Cititi continuarea, aici: http://www.replicaonline.ro/furnicar-pe-litoral-medicii-de-la-ambulanta-au-muncit-la-foc-automat-182134/


piese-auto-mangalia.roLeave a Reply