Vase bune vs. vase periculoase. Topul celor mai bune vase de gătit

0
270

Gătiţi cu plăcere? Atunci ţineţi cont şi de vasele pe care le cumpăraţi! Ca şi cazul alimentelor, ce e testat de mii de ani rămâne în topul recomandărilor. Aflaţi imediat care sunt cele mai sănătoase opţiuni!

Vasele din aluminiu conduc uniform căldura şi sunt preferate de mulţi producători industriali. Dar aluminiul poate ajunge în compoziţia mâncărurilor preparate termic şi se poate depune în special în structurile nervoase. Există studii care indică faptul că aluminiul poate contribui la apariţia bolii Alzheimer.

Aluminiul este inclus pe lista celor mai nocive 200 de substanţe toxice, realizată de Departamentul de sănătate al SUA (U.S. Department of Health and Human Services). Pe piaţă, există vase de gătit din aluminiu acoperite cu teflon sau ceramică. Acestea nu permit aluminiului să intre în contact cu mâncarea decât în cazul unei deteriorări (zgârieturi). Aşadar, odată învelişul deteriorat, nu mai folosiţi vasul.

În privinţa teflonului există deja controverse pe piaţă. Au apărut studii care fac legătura între teflon şi diverse tipuri de cancer. Motivul este prezenţa acidului perfluorooctanoic sau PFOA, dar şi a cadmiului şi plumbului. Agenţia de Protecţie a Mediului din SUA a introdus deja pe lista substanţelor periculoase PFOA şi a cerut companiilor să înlocuiască PFOA cu alte materiale.

Vasele din cupru sunt, de asemenea, de evitat. Cuprul este necesar în alimentaţia umană, iar limita maximă este de 10 miligrame zilnic. Dar o cantitate mare de cupru poate ieşi din vasul de gătit sub influenţa căldurii. Se ştie că alimentele cu aciditate ridicată favorizează absorbţia cuprului. Aşadar, există riscul intoxicării.

Vase bune vs. vase periculoase. Topul celor mai bune vase de gătit

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Topul celor mai bune vase de gătit

Citiți continuarea pe csid.ro.piese-auto-mangalia.roLeave a Reply