O nouă performanță, la Timișoara. Tratamentul împotriva coronavirusului, folosit în premieră de medicul Virgil Musta, dă roade. Niciun pacient care a primit noua schemă nu a mai ajuns la intubare

0
458

TIMISOARA. O nouă reu­și­tă a medi­cu­lui Vir­gil Mus­ta din Timi­soa­ra. Noua sche­mă de medi­ca­tie folo­si­ta la Spi­ta­lul de Boli Infec­ti­oa­se, care inclu­de anti­co­a­gu­lan­te, anti­vi­ra­le si anti­in­fla­ma­to­rii, a facut ca toti pacien­tii tra­tati in acest mod sa aiba evo­lu­tii din­tre cele mai bune.

Ast­fel, cei care au venit la spi­tal in timp util, chiar daca au dezvol­tat for­me medii sau seve­re ale boli, nu au mai ajuns sa fie intubati.

Am facut o ana­li­za suma­ra in care am vazut ca de apro­xi­ma­tiv o luna, de cand dam tra­ta­ta­ment anti­co­a­gu­lant pre­co­ce la pacien­tii nos­tri, nu am mai avut bol­navi care sa ajun­ga pe Tera­pie Inten­si­va. Toti evo­lu­ea­za in for­me medii sau seve­re ale bolii, dar nu au ajuns la intu­ba­re. Daca ei ajung in timp util la spi­tal, sa se poa­ta intro­du­ce cor­ti­co­te­ra­pia, au sanse mai mari decat pen­tru cei care ajung direct pe ATI, a spus pen­tru opiniatimisoarei.ro medi­cul Vir­gil Mus­ta de la Spi­ta­lul de Boli Infec­ti­oa­se din Timisoara.

Prac­tic, noua sche­ma de tra­ta­ment este lega­ta de pro­ce­sul pato­ge­nic care inter­vi­ne in boa­la, si care este abor­dat din 3 direc­tii in care evo­lu­ea­za tera­pia pacien­tu­lui cu coronavirus.

Con­ti­nu­a­rea, AICI.


Susține cotidianul online Mangalia News.
Poți dona aici:
Mulțumim pentru sprijin.

Leave a Reply