‘Sub semnul Centenarului’,
emoţie şi încântare! FOTO/VIDEO

0
109
Booking.com

„Sub semnul Centenarului”, emoţie şi încântare!

Mii de constănţeni şi turişti au răspuns invitaţiei Asociației Orchestra Simfonică București, sâmbătă, 25 august 2018, şi au venit în Piaţa Ovidiu pentru mai bine de două ore de emoţie, încântare, bună dispoziţie şi apluaze. Căci acestea au fost ingredientele spectacolului-eveniment „Sub semnul Centenarului”, spectacol ce a celebrat valorile reale ale României mari, de acum 100 de ani şi din prezent, şi a reunit muzica, poezia, tradițiile, dansul popular, dansul contemporan şi artele vizuale, într-un produs de o importanță culturală extraordinară pentru suflet şi pentru patrimoniul imaterial al Cetăţii.

Evenimentul s-a constituit ca un statement pentru cultură, la nivel naţional, căci a îmbinat două zone: muzica şi interpretarea populară, tradiţională cu cea clasică. Astfel, cei mai cunoscuţi şi îndrăgiţi cântăreți de muzică populară românească, Aneta Stan, Veta Biriş, Gheorghe Rizea, Dinu Iancu Sălăjanu, Ruxandra Pitulice au cântat pentru prima oară alături de o orchestră simfonică de mari dimensiuni. Spectatorii au aplaudat furtunos, căci prestaţiile scenice ale invitaţilor le-au întrecut toate aşteptările!

Invitatul special al acestui eveniment a fost violonistul Gabriel Croitoru, ce a adus la malul mării celebra vioară a maestrului George Enescu. De asemenea, „Morăriţa” sopranei Irina Baianț, care a cucerit Europa cu talentul și frumusețea ei, a ridicat publicul în picioare. Un moment la fel de special l-a avut în centru pe Gheorghe Rizea, care a electrizat publicul cu naiul său fermecat. Şi baletul Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ Constanța a încântat audienţa cu o coregrafie elegantă, realizată de celebrul Horațiu Cherecheș, pe tema „Ciuleandra”.

Aplauze la scenă deschisă au cutremurat atmosfera şi pentru cei peste 100 de dansatori din ansamblurile populare constănţene, cei mai frumoşi copii ai Constanţei. Actori ai Teatrului de Stat Constanţa au emoţionat cu un moment liric realizat de maestrul Liviu Manolache. Seara s-a încheiat cu un spectaculos foc de artificii, aplaudat de toată lumea.

Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Orchestra Simfonică Bucureşti şi finanţat de Primăria Municipiului Constanţa.


N.r: Vă invităm să vizionați și: mangalianews.ro/2018/08/sub-semnul-centenarului-ansamblurile-folclorice-plai-de-dor-albesti-dobrogeanca-ovidiu-si-luminite-dobrogene-lumina-au-incantat-spectatorii-video


Mangalia News, 27.08.2018. (Foto generic: Claboo Media).


piese-auto-mangalia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Va rugam sa adaugati un mesaj
Va rugam sa introduceti numele