Primăria Mangalia trebuie din nou să dea înapoi banii cetățenilor, încasați abuziv printr-o taxă ilegală. [Comunicat ALDE]

0
736

Primăria Mangalia trebuie din nou să dea înapoi banii cetățenilor, încasați abuziv printr-o taxă ilegală. [Comunicat ALDE Mangalia].

În urma petiției depusă la Prefectura Județului Constanța de către consilierul ALDE Nicolae Moroianu, Prefectul a notificat Primăria Mangalia cu privire la ilegalitatea taxei pe terenul intravilan pe care nu sunt edificate construcții. În urma notificării, această taxă a fost anulată în ultima ședință de Consiliu Local.

Astfel, de la începutul anului, în baza unei taxe abuzive și ilegale, Primăria Mangalia a încasat de la cetățenii Mangaliei, persoane fizice, 12.000 lei/ha in loc de 8.500 lei, iar de la agenții economici, 15.000 lei/ha, in loc de 8.500 lei.

Somăm Primaria Mangalia să informeze toți cetățenii Mangaliei cu privire la acest fapt și să returneze banii cetățenilor și agenților economici, fără a inventa proceduri complicate, cozi sau cereri, pentru că oamenii nu au făcut cereri să li se ia bani în plus. Solicităm Primăriei Mangalia să informeze locuitorii Mangaliei, inclusiv prin ziarul pe care îl publică și distribuie din banii cetățenilor și care trebuie să fie un mijloc de informare și nu un omagiu adus primarului și “realizărilor” sale.

Reamintim locuitorilor Mangaliei că Primăria trebuie să returneze și banii încasați ilegal prin taxa de promovare și taxa de autorizație de funcționare din 2017, în urma hotărârii definitive în procesul intentat și câștigat definitiv de consilierii ALDE Nicolae Moroianu, Tănase Leonard si Dragoș Bociog, iar ca datorii depășite de termen ajunsesem anul trecut pe locul 2 in România și pe primul loc în Județul Constanța.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Solicităm din nou și pe această cale Primarului Municipiului Mangalia să facă publică situația economico-financiară la zi, din care să reiasă lista obligațiilor de plată lichide și exigibile la zi ale Primăriei Mangalia și să declare criza financiară, dacă este cazul, așa cum îl obligă Legea 273/2006 si OUG 46/2013.  Mangalia are nevoie, pînă nu este prea târziu, de un plan de redresare, pentru a-și reveni din dezastrul în care a fost aruncată in ultimii 6 ani.

ALDE Mangalia, luni, 13 august 2018.piese-auto-mangalia.roLeave a Reply