Reacția Daewoo la informațiile că ar intenționa să închidă șantierul de la Mangalia

2
210
Reacția Daewoo la informațiile că ar intenționa să închidă
Reprezentanţii grupului sud-coreean Daewoo neagă că ar intenţiona să renunţe la unele din afacerile sale, printre care şi Şantierul Naval de la Mangalia. Reacţia vine după ce în presa internaţională au apărut informaţii conform cărora principalul creditor al companiei ar fi cerut restrângerea activităţii, din cauza pierderilor de două miliarde şi jumătate de dolari.

Con­du­ce­rea şan­ti­e­ru­lui naval din Man­ga­lia a rapor­tat, anul tre­cut, pier­deri-record: 700 de mili­oa­ne de lei. Nive­lul aces­to­ra a fost de şap­te ori mai mare decât cel rapor­tat în 2013.

În pre­să au apă­rut infor­ma­ţii că şan­ti­e­rul naval din Man­ga­lia ar putea fi închis. Acţio­na­rul prin­ci­pal, com­pa­nia sud-core­ea­nă Daewoo, a rapor­tat anul tre­cut pier­deri de aproa­pe 2,5 mili­ar­de de dolari şi, potri­vit pre­sei inter­na­ţio­na­le, prin­ci­pa­lul cre­di­tor i‑a suge­rat să renu­nţe la şan­ti­e­rul din Româ­nia şi la o com­pa­nie eoli­a­nă din SUA.

La Daewoo Man­ga­lia sunt anga­ja­ţi apro­xi­ma­tiv 2.500 de oameni.

Mai mult, AICI. 25.07.2015.

Susține cotidianul online Mangalia News.
Poți dona aici:
Mulțumim pentru sprijin.

2 COMENTARII

  1. LA SANTIERUL DMHI LUCREAZA CIRCA 2800 DE OAMENI, LA CARE SE ADAUGA CEI DELA DMHRM, VREO 500, IAR IN AFARA DE ACESTIA APROAPE 3000 DE SUBCONTRACTORI. APOI CATEVA SUTE DE COREENI…, CHIPURILE SPECIALISTISI VREO SUTA CINCI ZECI DE VIETNAMEZI, DECI IN TOTAL APROAPE 7000 DE OAMENI!

  2. Daca s‑ar fura mai putin, poa­te nu ar mai exis­ta atâ­tea pier­deri. Patro­nii DMHI ar tre­bui sa-si între­be repre­zen­tan­tul core­ean cum de DYP a ajuns din sofer in san­ti­er mul­ti­mi­li­o­nar in euro ?! Nu cum­va cu aju­to­rul direc­to­ru­lui gene­ral core­ean ?
    Cum sug toti sub­con­trac­to­rii impar­tind cu cei ce le atri­bu­ie con­trac­te­le ? Nor­mal ca e pier­de­re…

LĂSAȚI UN MESAJ

Va rugam sa adaugati un mesaj
Va rugam sa introduceti numele