Limanu: Instituţiile publice ar putea fi alimentate cu energie verde

0
512

carturesti.ro%20
farmec.ro

Instituţiile publice ar putea fi alimentate cu energie verde

Primarul comunei Limanu, Nicolae Urdea: „Aşteptăm cu interes deschiderea liniei de finanţare cu banii europeni destinaţi proiectelor ce privesc folosirea energiei regenerabile”

Dobrogea este raiul parcurilor eoliene. De energia produsă de  sutele de turbine eoliene nu beneficiază şi autorităţile locale, pentru că o bună parte nu funcţionează, iar cele care merg furnizează curentul produs direct în sistemul naţional.

Multe dintre autorităţile locale s-au mulţumit cu banii pe care îi încasează drept impozite, fără a se gândi că pot reduce semnificativ cheltuielile publice prin semnarea unui parteneriat între ele şi proprietarii parcurilor eoliene, prin care să fie livrată gratuită energia electrică. Acum este târziu pentru un astfel de parteneriat. În aceste condiţii, o bună parte din reprezentanţii primăriilor s-au gândit că nu ar fi rea o astfel de turbină eoliană care să producă energia necesară pentru funcţionarea instituţiilor.

La Limanu, primarul Nicolae Urdea are deja pregătită documentaţia pentru un astfel de proiect, însă până acum nu a avut deschisă vreo linie de finanţare europeană în acest sens.

„Am înţeles că, în următoarea perioadă, la Ministerul Mediului, se va deschide o linie de finanţare europeană de unde vom putea obţine banii necesari pentru implementarea acestui proiect. Documentaţia este pregătită. Aşteptăm doar momentul în care se va da drumul liniei de finanţare”, a declarat primarul comunei Limanu, Nicolae Urdea.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

El a precizat că pentru comuna Limanu este suficient un generator eolian de 1,5 MW. „Energia produsă ar asigura iluminatul public, energia pentru sediul primăriei, pentru şcoală, pentru dispensar, pentru grădiniţă, şi pentru câteva cazuri sociale. Pentru comună, implementarea unui asemenea proiect ar însemna o reducere a cheltuielilor cu peste 15%, bani pe care i-am putea folosi în alte proiecte”, a spus Urdea.

Robert NENCIU, Telegraf, Sambata, 2 febr.2013.


piese-auto-mangalia.ro

libris.ro%20
libris.ro%20


Leave a Reply