Raportul de Mediu privind Master Planul Zonei Costiere s-a dezbătut ieri la Constanţa

0
295

Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (ABADL) a supus ieri dezbaterii publice Raportul de Mediu privind Master Planul Zonei Costiere. În cadrul şedinţei desfăşurate la Hotel Ibis din Constanţa, au fost prezenţi reprezentanţi ai Ministerului Mediului şi Pădurilor, ai instituţiilor şi autorităţilor locale din judeţele Tulcea şi Constanţa, cercetători, specialişti în domeniu.

Documentul supus dezbaterii se doreste a fi unul de referinta pentru dezvoltarea zonei costiere in urmatorii 30 de ani. Master Planul cuprinde 11 mari capitole, care se refera, printre altele la Analiza situatiei actuale – starea zonei costiere a Marii Negre, Prognoze, Analiza optiunilor, Plan de implementare al Master Planului, Analiza financiara si socio-economica si Strategia pentru management costier viitor.

Principalul motiv pentru dezvoltarea acestui Master Plan este acela de a a pune in aplicare pe termen scurt, mediu si lung o abordare durabila si strategica pentru gestionarea si diminuarea riscurilor legate de eroziunea costiera pentru intreaga coasta romaneasca.

Master Planul ia in considerare interactiunile dintre factorii sociali, de mediu si economici in zona costiera si prezinta un program de implementare a masurilor pe termen scurt, mediu si lung.

 Master Planul este fundamental pentru primirea de fonduri UE pentru reabilitarea coastei, deoarece demonstreaza ca: investitiile vor imbunatati calitatea mediului si vor oferi servicii mai bune pentru public, investitiile propuse sunt parte a unui plan cost-eficienta pe termen lung pentru gestionarea coastei; investitiile propuse sunt durabile si vor fi mentinute in timp.

Investitiile propuse a fi realizate in prima faza a lucrarilor de combatere a eroziunii costiere, vor costa aproximativ 150 de milioane de euro, fonduri care vor proveni de la Uniunea Europeana, prin POS Mediu, Axa Prioritara 5.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Joi, 22 Martie 2012, ziuaconstanta.ro


piese-auto-mangalia.roLeave a Reply