SUC DE ALOE VERA – rețete si proprietăți

0
348

Ingrediente:
-aloe vera
-suc de citrice (portocale, grapefruit).
Mod de preparare:
Curatati aloe de coaja, pana obtineti aproximativ 2 linguri de gel. Puneti-l in blender, alaturi de un suc de citrice preferat si amestecati-le pana ce gelul si sucul se omogenizeaza perfect.
Ingrediente:
-aloe vera
-miere
-apa plată.
Curatati aloe de coaja si folositi numai miezul. La un pahar de suc se foloseste aproximativ o lingura de miez de aloe. Adaugati la blender impreuna cu mierea (dupa gust). Puteti bea acest suc timp de 10 zile, dupa care faceti pauza de 10 zile.

Beneficii pentru sanatate

Extractul plantei este utilizat in numeroase produse de sanatate si ingrijirea pielii. Sucul de aloe vera are beneficii digestive si de stimulare a imunitatii. Ajuta la tratarea problemelor intestinale si intareste imunitatea. Planta este buna si pentru inima – ajuta la reducerea colesterolului si a tensiunii arteriale.

Alte beneficii includ echilibrarea nivelului de pH al organismului si imbunatatirea sanatatii pielii. Poate imbunatati conditiile menstruale. De fapt, sucul de aloe vera a fost mentionat si in textele ayurvedice. Acesta imbunatateste sanatatea ochilor si ajuta la prevenirea diferitelor tulburari oculare. Este util in tratarea icterului si a bronsitei. Puteti sa beti acest suc inainte de somn, deoarece acest lucru s-a dovedit ca ajuta la reducerea grasimilor abdominae. In unele parti ale lumii, sucul de aloe este denumit si apa de aloe.

Trateaza problemele digestive

Sucul are proprietati laxative care pot ajuta digestia. Incurajeaza bacteriile intestinale bune si regleaza miscarile intestinului. De asemenea, s-a constatat ca ajuta la vindecarea ulcerelor stomacale. Aces suc curata tractul digestiv, care este vital pentru tratamentul sindromului intestinului iritabil (care apare datorita acumularilor toxinelor in tractul gastro-intestinal). Sucul stimuleaza producerea de bila – acest lucru descompune grasimile din organism, care altfel se pot acumula si pot provoca constipatie. Conform unui studiu iranian, sucul de aloe vera poate reduce durerea abdominala si flatulenta la pacientii cu sindrom de intestin iritabil.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Reduce inflamatia

Agentii antiinflamatori din sucul de aloe vera pot trata edemul. Un studiu german a dezvaluit proprietatile antiinflamatorii ale acestuia. Un hormon (gibberellin) gasit in acest suc, lupta impotriva inflamatiei si a durerii asociate. Acest suc este benefic pentru persoanele care au dureri articulare. Potrivit unui studiu, aceasta planta poate fi utilizata in tratamentul durerii cronice non-canceroase si in special cea cauzata de osteoartrita.

Citiți continuarea AICI.piese-auto-mangalia.roLeave a Reply