A început asfaltarea străzilor din stațiunea Neptun-Olimp, cu fonduri UE

0
645

În stațiunea Neptun, a început asfaltarea străzilor, în cadrul proiectului cu finanțare europeană, care prevede modernizarea mai multor artere rutiere și zone pietonale. Primarul Mangaliei, Radu Cristian, a declarat că documentația proiectului a fost întocmită și depusă la instituțiile de resort, încă din 2017, iar de atunci au fost parcurse toate etapele de analiză și evaluare, specifice proiectelor cu fonduri UE, nerambursabile.

„Am îndeplinit toate procedurile legale, iar la începutul acestui an am intrat cu lucrările în teren. Am întâmpinat dificultăți la refacerea fundației drumurilor, întrucât, de-a lungul anilor, au fost trase multe cabluri și conducte fără autorizație. Am amenajat canalizația subterană pentru iluminatul stradal și toate celelalte cabluri, iar apoi am delimitat trotuarele pentru a demara lucrările de asfaltare,” a subliniat edilul Mangaliei.

El a mai spus că, în următoarele două săptămâni, va fi turnat primul strat de covor asfaltic pe toate străzile supuse reablilitării, pentru a nu afecta buna desfășurare a traficului rutier și pietonal, în timpul sezonului estival.

„S-au asfaltat, deja, străzile Gării, Aleea Steaguri, Școlii și Plopilor (parțial). Urmează să se toarne asfalt și pe celelalte artere incluse în proiect. Totodată, continuă lucrările la trotuare, pista de bicicliști, iluminatul stradal și zonele verzi”, a mai spus Radu Cristian.

 

Proiectul de modernizare a stațiunii Neptun are o valoare de aproximativ 23 milioane de lei, urmând să se finalizeze în toamna anului viitor, conform documentației tehnice. Potrivit declarațiilor edilului, în Mangalia sunt în curs de execuție, în prezent, șase proiecte cu fonduri UE, inclusiv cel din Neptun. Alte proiecte similare vizează modernizarea stațiunii Saturn și a falezei Mangalia-Saturn, modernizarea Pieței Republicii, reabilitarea unui număr de 17 străzi, din oraș, precum și restaurarea bisericii Sf. Gheorghe – monument istoric.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

„Sunt cele mai ample lucrări de infrastructură, desfășurate în ultimii 30 de ani, în sudul județului Constanța. Până acum, am atras peste 50 de milioane de euro, bani europeni, iar în această toamnă vom demara alte proiecte cu finanțare UE, nerambursabilă”, a subliniat Radu Cristian.


Mangalia News, 03.06.2020. (Comunicat primit de la Biroul de presă al Primăriei Mangalia).piese-auto-mangalia.roLeave a Reply