Herghelia Mangalia primeşte a doua şansă

0
298
După 15 ani, din 27 iulie, noi curse de cai.

Din 27 iulie, nobilii cai pur sânge arab de la Herghelia Mangalia vor putea fi văzuţi din nou în competiţii de trap şi galop.

PREGĂTIRI DE CONCURS După ce ani la rând a fost ignorată şi dată uitării, fiind la un pas de a se desfiinţa, Herghelia Mangalia reînvie. Frumoşii cai pur sânge arab, una dintre cele mai vechi, pure şi nobile rase din lume, vor putea fi văzuţi în toată splendoarea lor la finele acestei luni, când vor fi reluate celebrele curse de cai ce odinioară aduceau faimă acestei herghelii.

Pentru ca totul să decurgă în cele mai bune condiţii, Consiliul Judeţean Constanţa (CJC) s-a implicat, în urma unui protocol cu Regia Naţională a Pădurilor Romsilva, filiala Constanţa, în reamenajarea complexului.

În baza acestui parteneriat, în numai două luni, CJC a reabilitat grajdurile şi aproape toate aleile şi căile de acces din hipodrom. În plus, în prezent se lucrează la montarea tribunelor şi la modernizarea hipodromului şi a caruselului, unde vor avea loc spectacolele.

Pentru a verifica stadiul lucrărilor, preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, a efecuat, ieri, o vizită la Mangalia, unde a fost încântat de modul cum se prezintă herghelia. „În principiu, vrem să redeschidem hipodromul în 27 iulie, când vor fi reluate cursele de cai. Cu această ocazie, dorim să cotăm aceste curse la agenţiile de pariuri din lume, respectiv din Marea Britanie şi din ţările cu tradiţie, pentru că de acolo pot veni bani pentru dezvoltarea hergheliei”, a spus Constantinescu.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

El a adăugat că, din păcate, o lungă perioadă de timp, herghelia de la Mangalia a fost abandonată, iar în perioada guvernărilor portocalii, caii ajunseseră să nu mai aibă nici apă de băut şi nici nutreţ. „Herghelia era în paragină. Noi, cei de la Consiliu, prin protocolul pe care l-am făcut cu Romsilva, am reuşit în numai două luni şi jumătate să reabilităm întregul complex şi să asigurăm inclusiv vaccinarea cailor, care erau bolnavi de leptospiroză. Această herghelie este o piesă unicat a României şi este păcat ca aceşti cai să nu intre din nou în circuitul turistic şi competiţional şi nu să fie cotaţi la adevărata lor valoare. De asemenea, herghelia trebuie să reintre în circuitul turistic, pentru ca toată lumea să aibă ocazia de a vedea această bijuterie de rasă de cai”, a spus Constantinescu.

Articolul integral şi galeria foto, în telegrafonline.ro, Miercuri, 10 iulie 2013.


piese-auto-mangalia.roLeave a Reply