Proiect româno-bulgar pentru realizarea unui muzeu subacvatic

0
369

Turismul cultural şi istoric ar putea fi marea şansă a litoralului românesc. Mai ales dacă presupune vizitarea unor ruine sau epave subacvatice.

Proiect româno-bulgar pentru realizarea unui muzeu subacvatic

Este o părere care se aude din ce în ce mai des la malul mării şi este susţinută nu doar de profesori universitari şi de muzeologi, ci şi de agenţii de turism, care spun că oamenii sunt interesaţi de istoria locurilor pe care le vizitează.

Răzvan Pantelimon este profesor universitar. A predat doi ani în Chile şi vrea să aducă la malul Mării Negre conceptul de turism cultural şi istoric pe care l-a văzut acolo.

Răzvan Pantelimon, profesor de ştiinţe politice: Ceea ce este interesant și ar putea fi aplicat și la noi, zona exploatării patrimoniului scufundat, pentru că zona costieră a statului Chile, având o suprafaţă de 4500 de kilometri este o zonă extrem de bogată în resurse, epave în primul rând”.

Un proiect româno-bulgar îşi propune realizarea unui muzeu subacvatic, însă momentan se află în faza de descoperire şi cartografiere a epavelor. Până când acesta va fi gata, turiştii ar putea face însă scufundări în anticul port Callatis, construit în secolul al VI-lea înaintea erei noastre. Ruinele sale se află la aproximativ 10 metri adâncime.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mai mult, pe digi24.ro. 9 mai 2015.

Cititi si: „Turismul albastru”. Nu vrem sau nu ştim cum să-l transformăm în aur?piese-auto-mangalia.roLeave a Reply