Firmele de taxi din Germania renunță la modelele Mercedes Clasa E diesel, în favoarea mașinilor Tesla

0
898

Mul­te com­pa­nii de taxi din Ger­ma­nia au ince­put de ceva vre­me sa-si cum­pe­re masini noi Tesla Model S.
Pana acum aces­tia au tes­tat sute de mii de km gama de top Tesla Model S si au des­co­pe­rit fap­tul ca intr‑o luna com­ple­ta un Mer­ce­des Cla­sa E tre­bu­ie ali­men­tat cu moto­ri­na de 3500 de lei sau 750 euro, in timp ce ali­men­ta­rea unei masini Tesla Model S cos­ta lunar doar 160 de lei sau 35 de euro.

De ase­me­nea cos­tu­ri­le tota­le anu­a­le cu men­te­nan­ta unui Mer­ce­des Cla­sa E 2019 die­sel sunt de 6.000 euro in timp ce cos­tu­ri­le tota­le ale unei masini Tesla sunt mult mai mici pen­tru ca aici avem doar anve­lo­pe si pla­cu­te de fra­na!

Una din­tre cele mai impor­tan­te fir­me de taxi au anun­tat ca au achi­zi­tio­nat deja 45 de mode­le Tesla Model 3 cu un pret de 45.000 euro buca­ta, masini care inlo­cu­iesc vechi­le Mer­ce­des Cla­sa E care avea un pret mediu de achi­zi­tie de pes­te 55.000 euro.

In Roma­nia cele mai eco­no­mi­ce masini taxi sunt cele hibrid pre­cum Toyo­ta Pri­us sau Hon­da Insi­ght care dupa ce pri­mesc o insta­la­tie GPL Toma­set­to STAG AICI au un con­sum mediu de 6.5 litri de GPL pen­tru fie­ca­re 100 de km in Bucu­res­ti, adi­ca un con­sum real de 3.2 litri de ben­zi­na pen­tru 100 de km.

Mai mult, pe autolatest.ro


Susține cotidianul online Mangalia News.
Poți dona aici:
Mulțumim pentru sprijin.

Leave a Reply