Cu cât se ieftineşte litoralul românesc după 15 august. Cozi uriaşe pe autostradă înspre mare, încă din prima zi a săptămânii

0
322

Lito­ra­lul se rela­xea­ză, după mini­va­canţa de Sfân­tă Mărie, când preţu­ri­le la caza­re scad. Prog­no­za meteo este pro­mi­ţă­toa­re: vre­mea va fi bună de pajă, în con­ti­nu­a­re, iar ca bonus, soa­re­le nu te va mai pâr­joli, aerul devi­ne res­pi­ra­bil şi apa mării va fi lim­pe­de, numai bună de bălă­cit. Lito­ra­lul se mai goleş­te, intrând în tim­pul ide­al de tolă­nit pe nisip, fie şi măcar în wee­kend.

Expe­rţii în turism spun că preţu­ri­le pe lito­ra­lul româ­nesc scad cu cir­ca 30% după vâr­ful de sezon (15 iulie-15 august).

O came­ră într‑o pen­siu­ne din zona Mama­ia Nord-Năvo­dari este închi­ri­a­tă în aceas­tă peri­oa­dă cu mini­mum 120 lei/noapte, ajun­gând până la 500 lei/noapte. O gar­so­nie­ră nouă (bloc 2019) este dată în chi­rie cu 350 lei/noapte. Un apar­ta­ment cu 2 came­re are preţul minim de închi­ri­e­re de 350 lei/ noap­te, dar ajun­ge până la 600 lei/noapte. Cu 800 lei/noapte este dis­po­ni­bi­lă o vilă cu 3 dor­mi­toa­re, 2 băi, sufra­ge­rie, bucă­tă­rie com­plet echi­pa­tă şi cur­te.

La fel cos­tă un apar­ta­ment spa­ţi­os de 3 came­re. Un apar­ta­ment cu 4 came­re are tarif de 850 lei/noapte, în Mama­ia Nord-Năvo­dari. Preţu­ri­le sunt apro­xi­ma­tiv ace­lea­şi în tot res­tul lito­ra­lu­lui, de la Vadu la Vama Veche. La Hotel Union (3 ste­le) din Efo­rie Nord, came­ra dub­lă cos­tă 415 lei/noapte, pen­tru mini­mum 1 noap­te, cu mic dejun inclus; tari­ful va tot scă­dea până la 219 lei/noapte în a doua săp­tămâ­nă de sep­tem­brie. 

La Hotel Atri­um (4 ste­le) din Olimp, pache­tul cos­tă 595 lei/noapte pen­tru seju­ruri de mini­mum 5 nopţi şi inclu­de caza­re şi masă pen­tru 2 per­soa­ne, şez­long la pla­jă şi la pis­ci­nă. 

La Hotel Opal din Cap Auro­ra (3 ste­le), came­ra dub­lă cos­tă 336 lei/noapte, pen­tru 2 adulţi, cu mic dejun şi cină, dacă şede­rea este mini­mum o noap­te.

La Hotel Para­di­so (3 ste­le) din Man­ga­lia, un sejur all inclu­si­ve de mini­mum 6 nopţi cos­tă 582 lei/noapte, pen­tru 2 adulţi.

Valuri de turi­şti, la fine de august

Cites­te mai mult: adev.ro/pwhczl


Susține cotidianul online Mangalia News.
Poți dona aici:
Mulțumim pentru sprijin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Va rugam sa adaugati un mesaj
Va rugam sa introduceti numele