Vama Veche are farmec chiar și la mijloc de octombrie [VIDEO]

0
462

Vama Veche prin­de via­ţă în ori­ce ano­timp. Sunt români care bat sute de kilo­me­tri doar ca să-şi reva­dă locul pre­fe­rat. Vin în fami­lie sau sin­guri ca să se bucu­re de răsă­rit, de lumi­na toam­nei şi de lini­ş­tea pe care doar acum o găsesc în aceas­tă sta­ţiu­ne de la capă­tul lito­ra­lu­lui.

Octom­brie are o lumi­nă spe­cia­lă la malul mării. Şi un far­mec pe care îl cau­tă cei care s‑au îndră­gos­tit pe via­ţă de Vama Veche. San­da şi Ioan Ciub­o­ta­ru sunt din Râm­ni­cu Vâl­cea. Întâl­ni­rea cu Vama Veche a fost dra­gos­te la pri­ma vede­re.

IOAN CIUBOTARU: Fiul nos­tru ne‑a adus aici, ne‑a debar­cat la Stuf, era un rock de poves­te si aco­lo am ramas. E fost un coup de fou­dre pen­tru aman­doi.

SANDA CIUBOTARU: Am facut 40 de ani de cand ne cunoas­tem si toti ata­tia ani de casa­to­rie pe care i‑am ser­bat, nor­mal, in Vama Veche.

Amân­doi sunt pasio­na­ţi de foto­gra­fie, iar ima­gi­ni­le sur­prin­se aici, în fie­ca­re ano­timp, le împăr­tă­şesc cu alţi iubi­tori ai Vămii. Sunt pen­sio­nari şi vin de cel puţin opt-nouă ori pe an, în sta­ţiu­nea de la capă­tul lito­ra­lu­lui. Chiar dacă baru­ri­le de lân­gă pla­jă au acum obloa­ne­le tra­se, cei doi soţi îşi aduc cafea­ua de aca­să şi o beau întot­dea­u­na… pe nisip.

IOAN CIUBOTARU: Cand rasa­re soa­re­le la 7 si ceva, ne bem cafea­ua la gaz­da, pe la 6–7 si venim la rasa­rit, in fie­ca­re zi!

La răsă­rit, pe pla­ja aproa­pe pus­tie se lea­gă pri­e­te­nii. Galia Dan este din Brăi­la şi are şi ea o rela­ţie spe­cia­lă cu Vama Veche.

GALIA DAN, foto­graf: Azi-noap­te am auzit în urechi valu­ri­le şi am simţit nevo­ia să vin aici. De câte ori vin, mă conec­tez cu mine, este cel mai bun motiv petru mine.

Cau­tă cele mai bune unghiuri şi cel mai bun moment pen­tru un por­tret al mării pe care vrea să‑l ducă aca­să. În fie­ca­re ano­timp, marea are altă culoa­re.

GALIA DAN, foto­graf: Linis­tea, culoa­rea marii, este alt­fel toam­na, alt­fel pri­ma­va­ra si ener­gia locu­lui. Dobro­gea are o ener­gie anu­me.

Călă­to­ri­i­le şi vacanţe­le lungi în Vama Veche sunt deja un stil de via­ţă pen­tru cei îndră­gos­ti­ţi de mare. Sunt pen­siuni care rămân des­chi­se tot tim­pul anu­lui şi locuri pri­mi­toa­re unde, lân­gă un ceai cald, vamai­oţii fac schimb de poveşti şi de foto­gra­fii.

VIDEO, pe observator.tv


Susține cotidianul online Mangalia News.
Poți dona aici:
Mulțumim pentru sprijin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Va rugam sa adaugati un mesaj
Va rugam sa introduceti numele