La Mangalia, Ziua Culturii Naționale a fost ‘serbată’ doar în mediul virtual!

0
1112

Ziua Culturii Naționale, la Mangalia…

Pentru că, până la ora publicării acestui articol, nu am primit la redacție alte informații despre manifestări cultural-artistice organizate la nivelul municipiului Mangalia, distribuim acest mesaj postat pe pagina Direcției de Cultură și Sport Mangalia, care amintește de Ziua Culturii Naționale, cei drept, menționând sintagma respectivă de vreo 3-4 ori…

(Sursa posibilă pentru textul amintit: Ziua de 15 ianuarie, aleasă ca Zi a Culturii Naţionale, reprezintă data naşterii poetului naţional al românilor, Mihai Eminescu…  agerpres.ro).

Oare, Direcția de Cultură și Sport Mangalia nu are în atribuții coordonarea activităților culturale din toate instituțiile de cultură, din școlile și liceele orașului? Nu există un Calendar cu manifestările programate a avea loc anual, trimestrial și lunar? Sau, sunt suficiente doar evenimentele aprobate de Consiliul Local și atât? Ar fi bine să știm și noi, cetățenii Mangaliei!

Iată lista cu Evenimentele aprobate de CL Mangalia pentru anul 2018:

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Am intrat în Anul Centenarului Marii Uniri și niciunde pe această listă nu se amintește  nimic despre acest mare eveniment! Scrie doar 24 ianuarie – Ziua Unirii (?) și 1 Decembrie, Ziua Națională a României și atât! Poate, în viitorul apropiat, își va face cunoscut și Direcția pentru Cultură și Sport un Calendar anual al activităților specifice și vor apărea atunci și asemenea manifestări în Mangalia…


Pe parcursul anului trecut, din dorința de a sprijini nou-înființata Direcție de Cultură și Sport Mangalia și pe directorul ei, am publicat un articol despre Direcția de Cultură și Sport a municipiului Slobozia – Atribuții, detalii organizatorice

De asemenea, cotidianul Mangalia News a publicat un interviu în două episoade cu dl. Lucian Nichita, managerul Direcției de Cultură și Sport Mangalia, în care l-am întrebat printre altele și despre existența unui Calendar de activități și despre Planul său managerial pentru noua Direcție de Cultură și Sport Mangalia: 

LA INCEPUT DE DRUM, cu LUCIAN NICHITA, managerul Directiei de Cultura și Sport a municipiului Mangalia – Interviu in exclusivitate.

Partea a doua a interviului cu LUCIAN NICHITA, managerul Directiei de Cultură și Sport Mangalia

Alte articole pe această temă:

Directorul Direcţiei de Cultură şi Sport Mangalia, Lucian Nichita: „Noua funcţie reprezintă o provocare grea, dar plăcută!

”Dobroge, mândră grădină”, Festival International de Folclor, Mangalia 2017

Până una-alta, se pare că la Mangalia, Ziua Culturii Naționale a fost ‘serbată’ anul acesta doar în mediul virtual… 


Mangalia News, 15.01.2018.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply