„Miorița până la stele”, lucrare de referință, semnată de Victor Ravini, apărută la Editura Academiei Române

0
931
Autorul compară, în paginile acestei lucrări de referință, procedeele stilistice și conținutul de idei din “Miorița”, cu procedeele si ideile din alte capodopere ale Literaturii Universale. Aspectele analizate scot în evidență conținutul luminos si înălțător al versurilor, fără a polemiza cu interpretările din cercetarea anterioară. Analiza arată că personajul principal nu este un om concret, fatalist si resemnat în fața morții, cum s-a crezut până acum, ci e un personaj literar care simbolizează perfectiunea umană.
Personajul principal aspiră la desăvârșirea sufletească si spirituală la care au aspirat si alte personaje celebre din Literatura Universală. Ciobanul din “Miorița” nu este ucis, ci are o experiență sufletească și spirituală comparabilă cu a lui Dante Alighieri din “Divina Comedie” și a altor personaje celebre. Ciobanul obtine fericirea și sentimentul opririi timpului in loc, pe care Dante, Ghilgameș sau Faust al lui Goethe s-au străduit să le obțină. Lucrarea demonstreazș pe ce se bazează enciclopediile din alte țări, în care “Miorița” este apreciată ca una dintre cele mai importante capodopere clasice ale Literaturii Universale si arată actualitatea ei pentru fiecare om, fie el religios ori ba”.
Volumul se poate procura de pe librarie.net

MN: Alte studii literare valoroase, ce poartă semnătura scriitorului, eseistului, publicistului român Victor Ravini, stabilit în Franța, sunt publicate și de cotidianul online Mangalia News.

Mangalia News, 28.04.2024.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply