Anchetă epidemiologică la Venus: Şase copii au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară

0
235
spital-mangalia-urgente

OBSERVATOR: Şase copii cu vâr­ste cuprin­se între 1 şi 7 ani au ajuns noap­tea tre­cu­tă la spi­ta­lul din Man­ga­lia cu simp­to­me­le unei toxi­in­fe­cţii alimentare.

Potri­vit repre­zen­tanţi­lor Dire­cţi­ei Judeţe­ne de Sănă­tă­ta­te Publi­că Con­stanţa (DSP), în urma ape­lu­ri­lor prin Ser­vi­ci­ul Unic de Urgen­ta 112, in data de 29/30 iulie 2016 s‑a soli­ci­tat ambu­lan­ta la Com­plex Mera din Sta­tiu­nea Venus, pen­tru un numar de 6 copii cu var­ste cuprin­se intre 1 an si 7 ani.

Aceş­tia au fost trans­por­tati de catre un echi­paj din sub­sta­tia sezo­nie­ra Nept­un la Cen­trul de Pri­miri Urgen­te a Spi­ta­lu­lui Muni­ci­pal Man­ga­lia cu simp­to­ma­to­lo­gie diges­ti­va (dureri abdo­mi­na­le si varsaturi).

In acest caz, DSPJ Con­stan­ta a declan­sat o anche­ta epi­de­mi­o­lo­gi­ca, iar o echi­pa de inspec­tori din cadrul Ser­vi­ci­u­lui de Supra­ve­ghe­re a Sta­rii de Sana­ta­te — punct local fix Man­ga­lia si din cadrul Ser­vi­ci­u­lui de Con­trol in Sana­ta­te Publi­ca efec­tu­ea­za veri­fi­cari pri­vind prezentarile/internarile in cadrul CPU/Spital Muni­ci­pal Mangalia.

Anche­ta epi­de­mi­o­lo­gi­ca este in curs de desfasurare.

Mai mult, în observator.ro, 31.07.2016.


Susține cotidianul online Mangalia News.
Poți dona aici:
Mulțumim pentru sprijin.

Leave a Reply