ie-in-vie (Small)
Ia românească are şi anul acesta o zi numai a ei. Pe 24 iunie, în întreaga lume, acolo unde există comunităţi de români iubitori de tradiţii şi frumos. Şi constănţenii sunt invitaţi să sărbătorească, pentru al 3-lea an consecutiv, Ziua Iei în Piaţa Ovidiu.
Evenimentul are loc vineri, 24 iunie, între orele 17.00 – 21.00, include şi o expoziţie foto dar şi alte surprize, pe care organizatorii încă nu le dezvăluie.
„Vă aşteptăm, îmbrăcaţi în ie, să admirăm fotografiile expuse de Sânziene în Urban şi cămăşile Dobrogene, cusute de fetele de la Şezătoare Constanţa. Suvenir din Dobrogea ni se va alătura şi anul acesta. Avem pregătite câteva surprize pentru iubitorii de frumos.” – scriu organizatorii, pe facebook.
SCURT ISTORIC
Vechile tradiţii şi modernul Facebook şi-au dat mâna şi au adus IIA românească, de la sat la oraş, din vremurile bunicilor în zilele noastre. Totul a pornit de la Chişinău. Acolo a fost iniţiată această mişcare. Apoi, i-a molipsit treptat pe românii din străinătate – acolo unde dorul de ţară arde mai tare – şi a ajuns şi în oraşele din România, până la malul mării, la Constanţa. Au apărut pagini de facebook unde poţi găsi modele tradiţionale, sfaturi, poveşti, toate având ca temă ia.
A fost lansată chiar şi o petiţie online, pentru includerea iei româneşti în patrimoniul UNESCO şi a-i asigura astfel, dăinuirea în timp. Până acum, petiţia a fost semnată de peste 17.000 de persoane.

Foto: Radu Niculescu

CITEŞTE ŞI: Ziua universala a iei la constanta

Sursa: radioconstanta.ro


Follow us: @MangaliaNews, on Twitter and MangaliaNews PunctRo, to Facebook
Locuri de munca in Mangalia:
Jobs by neuvoo.ro


Suntem și aici: Mangalia News Punct Ro, pe Facebook și @Mangalia_News, pe Twitter!

Piese Auto Mangalia - URGENȚE: 0747 338 310

piese-auto-mangalia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm scrieți comentariul
Vă rugăm să scrieți numele dvs. aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.