Fiica profesorului Gheorghe Dumitraşcu a trimis o scrisoare deschisă liderului PNL

0
217

De ce a trebuit să‑l băgaţi pe tata în mizeria politică? Vă e frică de tot ce înseamnă el încă?“

lavinia-dumitrascu

Lavi­nia Dumi­tra­ş­cu, muze­o­graf la Muze­ul de Isto­rie şi Arhe­o­lo­gie Con­stanţa. FOTO Arhi­vă per­so­na­lă.

Într‑o scri­soa­re publi­că, isto­ri­cul Lavi­nia Dumi­tra­ş­cu demon­tea­ză rând pe rând acu­za­ţi­i­le adu­se tată­lui său de către cei care nu au votat pen­tru ca renu­mi­tul isto­ric să pri­meas­că recu­noş­tinţa con­stă­nţe­ni­lor con­cre­ti­za­tă într-un titlu de onoa­re.

Dr. Lavi­nia Dumi­tra­ş­cu, fii­ca repu­ta­tu­lui isto­ric Ghe­or­ghe Dumi­tra­ş­cu, umi­lit la ulti­ma şedinţă de Con­si­liu Local când i s‑a refu­zat acor­da­rea titlul de Cetă­ţean de onoa­re al Con­stanţei, a tri­mis o scri­soa­re des­chi­să lui Ghe­or­ghe Dra­go­mir, preşe­din­te­le PNL Con­stanţa. Vă redăm inte­gral conţi­nu­tul scri­so­rii:

Domnule Dragomir,
Am tăcut până acum pentru a nu amplifica scandalul. Dar, nu mai pot. Urăsc laşitatea, ura, prostia şi incultura.  Ca să ne înţelegem de la în început: nici tatăl meu şi nici eu nu facem parte din vreun partid politic. Da, tata a fost senator FSN, FSN, PDSR etc. – deci, nu deputat cum au afirmat unii dintre trecătorii aşa zişi oameni politici şi şefi de partide care nu cunosc istoria politică a Constanţei şi a Ţării -. Tocmai de pe această poziţie, de om politic implicat în legislativul naţional, a putut să facă sau să contribuie măcar la realizări fundamentale pentru Dobrogea şi pentru Ţară.
A fost în primul rând al CJPUN Constanţa; în Senat — secretar şi vicepreşedinte al Comisiei de Cultură, secretar şi preşedinte al Comisiei de Învăţământ şi Ştiinţă, preşedinte al Comisiei de Învăţământ, Cultură, Culte, Presă -, preşedinte şi vicepreşedinte al Grupului de Prietenie cu Turcia, membru al Grupului Parlamentar român din cadrul Parlamentului Colaborării Economice al Mării Negre etc.
A avut o contribuţie importantă la realizarea Constituţiei României, la Legea Fondului funciar, la Legea Învăţământului, la Legea Radio şi Televiziunii etc. Aşa că, şi din punct de vedere politic, MERITĂ să fie cetăţean de onoare al oraşului la a cărei devenire a contribuit din plin, cu fapte şi nu cu vorbe.
Pentru aceasta va rămâne, vă convine sau nu, în istoria Constanţei, a Dobrogei şi a Ţării. Tata e cunoscut şi apreciat în toată ţara şi nu are nevoie de părerea unora de teapa consilierului Radu şi a altora din aceeaşi categorie.
Citeste mai mult: adev.ro/o528oh


Elefant.ro


Susține cotidianul online Mangalia News.
Poți dona aici:
Mulțumim pentru sprijin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Va rugam sa adaugati un mesaj
Va rugam sa introduceti numele