Primarul Mangaliei, despre lucrările de la sensul giratoriu și alte aspecte edilitare

2
767

Sensul giratoriu lucrari aprilie 2015 (3)

sensul_giratoriu_mangalia1sensul_giratoriu_mangalia2

Mesa­je de pe Face­bo­ok — Pri­ma­rul Man­ga­li­ei des­pre lucră­ri­le de la sen­sul gira­to­riu și alte aspec­te edi­li­ta­re:

Ca în fiecare zi de vineri, am fost împreună cu consilierul local Drăgan Cristian și Cornaci Cătălin, directorul ADPP-ului, în mai multe zone ale orașului, pentru a inspecta stadiul lucrărilor pe domeniul public, dar și pentru a mă întâlni cu cetățenii care mi-au solicitat prezența în teren, cu diferite sesizări punctuale.
Printre altele, am fost chemat de locuitorii unui bloc de lângă Casa de Cultură, care au reclamat defecțiunea sistemului de deschidere la o ghenă îngropată. I‑am convocat la fața locului pe cei responsabili și am dispus remedierea problemei în cel mai scurt timp. În plus, am cerut ridicarea pubelelor clasice pentru a evita împrăștierea deșeurilor și crearea unei situații neplăcute pentru locatari. Dacă mai știți și alte cazuri de ghene îngropate defecte, vă rog să lăsați un mesaj aici, iar eu voi alerta imediat pe cei care trebuie să le repare. 
Tot astăzi am fost în zona străzii Negru Vodă, pe o arteră care face legătura cu Baza Pescăruș. Locuitorii de acolo m‑au chemat pentru că strada respectivă nu s‑a asfaltat niciodată, iar după fiecare ploaie drumul este total impracticabil. Mai mult, anumite persoane au ocupat abuziv domeniul public, punând gardul în mijlocul drumului. I‑am asigurat pe cei prezenți că până în luna iunie o să pietruim acel drum și sper ca tot până atunci să facem și trotuarele. De altfel, cred că cel mai târziu în toamnă vom demara o campanie de pietruire pe mai multe străzi de pământ, din Mangalia. Într‑o etapă ulterioară vom veni și cu asfalt, dar deocamdată este important să se poată circula în condiții decente.
Îmi pare rău că aceste probleme nu s‑au rezolvat încă de acum 8–10 ani, atunci când s‑au dat loturi de case în mijlocul câmpului, fără ca Primăria să asigure drumuri și utilități. Revenind la Negru Vodă, vreau să menționez că pentru strada respectivă există un proiect de sistematizare, dar aștept cooperare și din partea celor care și-au făcut grădini pe domeniul public, întrucât va trebui să elibereze terenul pentru a se trasa drumul și trotuarele. Tot acolo, urmează să îngropăm și ghena de gunoi, odată cu delimitarea străzii și amenajarea spațiilor verzi.
În cursul zilei de vineri am verificat și lucrările la sensul giratoriu, unde, după cum știți, a fost demarat un proiect de modernizare. Cei care se ocupă de lucrare au dat asigurări că totul va fi gata până la sfârșitul lunii iunie, iar apoi vor începe modernizarea scuarului din fața Primăriei”.

Sur­sa text: AICI.

Foto: MangaliaNews.ro.


MangaliaNews.ro, 26.04.2015.


Fol­low us: @MangaliaNews, on Twit­ter and Man­ga­li­a­News Punc­tRo, to Face­bo­okElefant.ro


Susține cotidianul online Mangalia News.
Poți dona aici:
Mulțumim pentru sprijin.

2 COMENTARII

 1. In car­ti­e­rul Dobro­gea 1 si 2, cand veni­ti dom­nu­le Pri­mar, sa vedeti cum traim de aproa­pe 7–8 ani, fara strazi pie­tru­i­te, numai gropi, fara tro­tu­a­re pe care sa mear­ga oame­nii, copi­ii la scoa­la. S‑a des­chis acce­sul la str. Oituz cu str. C‑tin Bran­cu­si, care este f. cir­cu­la­ta, s‑a montat un semn de vite­za redu­sa si tonaj mic, dar totul e in zadar, res­tul stra­zi­lor nu au niciun semn de cir­cu­la­tie, mai rau ca intr-un catun, nici­de­cum muni­ci­piu Man­ga­lia! Veni­ti si stati intr-cur­te pe str. Bran­cu­si sau Topar­cea­nu sau alte­le, macar 2–3 ore si sa vedeti cat praf ati inghi­tit? Noi nu avem drep­tul la con­di­tii decen­te, nu pla­tim si noi impo­zi­te?? Sau mai aveti de facut peni­ten­te cati­va ani buni?? Va astep­tam si pe la noi!

 2. Luna iunie a tre­cut de mult, si lucra­ri­le sunt neter­mi­na­te, atat la sens cat si la Saturn (care intra­de­var e o lucra­re de mare amploa­re), acum la 17 Sept.2015, si asta spu­ne tot.
  Se lucrea­za intra­de­var cu “fir­me” , 3–5 oameni vai de capul lor, fara echi­pa­ment, fara scu­le, care vin la mun­ca din 3 in 3 zile si tin sen­sul ocu­pat pt a‑si par­ca masi­ni­le per­so­na­le…. Si.. cam atat.
  Ori­cum lucra­ri­le sunt de tot raha­tul, nu au nici un aspect este­tic, ba mai mult, obs­truc­tio­nea­za vizi­bi­li­ta­tea sofe­ri­lor foar­te mult – aten­tie mare la cel din Saturn, acel pin­ten / suport care a fost plan­tat mult prea in fata si sa nu uitam ca pe zona se cir­cu­la in vite­za.
  De acum inco­lo va puteti astep­ta si la acci­den­te.
  Decat aces­te monu­men­te de rahat, mai bine faceati un sens gira­to­riu ca lumea (nu ca cel de la Cami­nu) in zona Adi­man – aces­ta dadea foar­te bine si cu par­cul cel “nou” de la ANL-uri.
  Oare noi local­ni­cii, roma­nii, cu ce am gre­sit ?!!!

Leave a Reply