PE2014. Peste 18.000.000 de alegători sunt așteptați la urne

0
268

Cele peste 18.000 de secții de votare organizate la nivel național pentru alegerile europarlamentare s-au deschis, duminică, la ora 7,00.

Foto: (c) Alex TUDOR/AGERPRES ARHIVA

Un număr de 18.222.350 de alegători sunt așteptați la vot, procesul electoral urmând să se desfășoare până la ora 21,00.

Pentru alegerile europarlamentare au fost organizate 18.532 de secții de votare pe teritoriul național, în străinătate cetățenii români putând să voteze în 190 de secții.

În București vor fi 1.245 de secții de votare. În sectorul 1 al Capitalei vor fi organizate 162 de secții, în sectorul 2 — 202, în sectorul 3 — 274, în sectorul 4 — 178, în sectorul 5 — 196, iar în sectorul 6 — 233.

Cetățenii care în ziua alegerilor se află în localitatea (comună, oraș, municipiu) de domiciliu își vor exercita dreptul de vot la secția la care sunt înscriși în listele electorale permanente. Cei care în ziua alegerilor se află în altă localitate (comună, oraș, municipiu) decât cea de domiciliu își vor exercita dreptul de a alege la orice secție de votare urmând a fi înscriși în lista electorală suplimentară.

Cetățenii români cu domiciliul în România pot vota la secțiile din țară în baza cărții de identitate, cărții electronice de identitate, cărții de identitate provizorie, buletinului de identitate, pașaportului diplomatic, pașaportului diplomatic electronic, pașaportului de serviciu, pașaportului de serviciu electronic sau a carnetului de serviciu militar, în cazul elevilor din școlile militare, după caz.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Deținuții în baza unui mandat de arestare preventivă sau care sunt în executarea unei pedepse privative de libertate, dar nu li s-a interzis exercitarea drepturilor electorale votează prin intermediul urnei speciale.

Cu urna specială votează și persoanele netransportabile din motive de boală sau invaliditate.

Tot duminică, la ora 7,00, s-au deschis și secțiile de votare în cele opt colegii parlamentare vacante, dar și în localitățile unde au loc alegeri locale parțiale.

AGERPRES/(AS — autor: Florentina Ștefănescu, editor: Georgiana Tănăsescu).


piese-auto-mangalia.roLeave a Reply