Sanatoriul Balnear din Mangalia a fost evaluat pentru acreditarea ANMCS

0
602

Sanatoriul Balnear și de Recuperare Mangalia (SBRM) a fost evaluat, în vederea analizării nivelului de conformitate a unității cu standardele Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate (ANMCS), fiind încadrat în categoria a III-a de acreditare. Evaluarea a fost efectuată de către evaluatori externi de servicii de sănătate, independenți de SBRM.

În acest sens, conducerea instituției anunță colaboratorii și persoanele interesate, că acreditarea certifică faptul că seviciile de sănătate prestate asigură condițiile de siguranță a pacientului, a personalului și a mediului. De asemenea, procesul de conformitate garantează că serviciile de sănătate oferite răspund nevoilor colectivităților.

Potrivit reprezentanților instituției, acreditarea unității balneare din sudul județului Constanța reprezintă validarea conformității caracteristicilor serviciilor de sănătate efectuate  de către SBRM, cu standardele de acreditare adoptate de către ANMCS și aprobate în condițiile legii, pentru a conferi încredere în competența tehnico-profesională și organizatorică a unității.

Acreditarea se focalizează pe trei dimensiuni, respectiv implementarea sistemului de management al calității, organizarea proceselor, în vederea acreditării serviciilor de sănătate și îmbunătățirea practicilor profesionale. Această procedură de evaluare tratează unitatea ca pe un ansamblu de procese desfășurate de o organizație, având ca rezultat serviciile de sănătate centrate pe pacient.


Mangalia News, 17.10.2020.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.roLeave a Reply