Exim Bank SUA va finanța cu $8 miliarde construcția a două reactoare la centrala de la Cernavodă

0
386

1. Ambasadorul Statelor Unite la București a anunțat că România și SUA vor semna azi un acord interguvernamental de cooperare pentru retehnologizarea unui reactor și construirea altor două la centrala nucleară de la Cernavodă. Proiectul are o valoare de $8 miliarde și ce beneficia de finanțare din partea Agenției de credit de export a statului american, Exim Bank. (Profit.ro)

2. Guvernul a discutat, în primă lectură, un proiect de ordonanţă de urgenţă care prevede că părinţii vor putea beneficia de zile libere în perioadele în care copiii lor învață online. Practic, vor putea primi aceste zile libere pentru a sta acasă cu copiii. Măsura se aplica pe toată perioada stării de alertă. (Hotnews)

3. Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, a anunţat că Guvernul a discutat, în primă lectură, ordonanţă care prevede înlesniri la plata pentru obligaţiile bugetare restante după data declarării stării de urgenţă. Alte prevederi se referă la scutirea de la plata impozitului specific pentru operatorii din HoReCa până la finalul acestui an, dar şi la costul testelor COVID-19, suportat acum de angajator şi care ar urma să fie suportat, indirect, de stat. (News.ro)

Una din Cronica de Business: Cele mai mari 700 de companii au generat aproape 45% din cifra de afaceri a tuturor companiilor nefinanciare din România în 2019. (Profit.ro)

4. Dacian Cioloș, liderul PLUS, a declarat aseară că vede o guvernare PNL-USR PLUS după alegerile parlamentare de la începutul lunii decembrie. “Dau cele mai mari șanse unui guvern PNL-USR PLUS după alegeri”. (G4Media)

5. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a raportat joi o creştere record a numărului cazurilor de coronavirus la nivel mondial, cu 338.779 de cazuri în 24 de ore, pe fondul creşterii infecţiilor în Europa. Pe continentul nostru s-au raportat 96.996 de cazuri noi, fiind cel mai mare total la nivelul regiunii consemnat până în prezent de OMS. (News.ro)

6. Deși procentul celor aflați în risc de sărăcie, ca pondere dintre persoanele ocupate, este în scădere, România, cu un procent de 15,7% în 2019, continuă să fie pe primul lor în UE. Media Uniunii este de 8,9%. (Profit.ro)

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

7. Decesele cauzate de Covid-19 au fost de trei ori mai numeroase decât cele cauzate de gripă și pneunomie, în Anglia și Țara Galilor, de la începutul anului. Între ianuarie și august s-au înregistrat 48.168 de decese la persoane bolnave de Covid-19, 13.600 la cei cu pneumonie și doar 394 la cei afectați de gripă. (BBC)

8. Durata anticorpilor generați de bolnavii de COVID-19 pare să fie de cel puțin trei luni de la apariția simptomelor, fiind perioada în care anticorpii au fost detectați în sânge și saliva în cadrul a două studii publicate joi de revistă Science. (Ziare)

9. Cei mai bogați 50 de americani dețin o avere estimată cu echivalentul celei pe care o are, însumată, jumătatea săracă a populației SUA, adică 165 milioane cetățeni. (Bloomberg)

10. România a fost învinsă aseară, la Reykjavik, cu scorul de 2-1, de Islanda, în semifinalele play-off-ului de calificare la turneul final al Campionatului European de fotbal, din 2021. Tricolorii nu vor participa la turneul la care şi Bucureştiul găzduieşte meciuri. Alte știri din sport în Cronica Sportivă.

Fotografia dimineții – Copiii din Taez, Yemen, au început școala:


Mangalia News, 09.10.2020. (sursa: cronica.ro).piese-auto-mangalia.roLeave a Reply