‘AIR CONSTANTA’, Bază la Kogălniceanu! Aeroportul vrea să aducă două aeronave noi la Constanţa, care să zboare către 14 destinaţii

1
1247

REPLICA: Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu se pregătește pentru dezvoltare și creșterea traficului aerian. Curse noi, aeronave noi. După ce surse sigure au precizat că sunt negocieri cu firma Tarom pentru două noi destinații pe aeroportul de la Constanța – Chișinău și Beirut, iată că directorul Bogdan Artagea anunță faptul că este în discuţii avansate cu un operator pentru aducerea a două aeronave și creșterea numărului destinațiilor la 14, asta după ce va fi înființată baza „Air Constanța”. Asta înseamnă că printr-un parteneriat cu operatorul, aeroportul va inscripționa două aeronave cu brandul menționat și va opera curse interne sau externe, în funcție de cereri.

S.N. Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu Constanţa S.A. a încheiat activitatea desfăşurată în trimestrul I 2018 cu rezultate superioare faţă de trimestrul I 2017. În aceste condiţii, în perioada ianuarie – martie 2018, traficul comercial a fost de 16.708 pasageri, în creştere cu 31% faţă de perioada ianuarie – martie 2017. În ceea ce privește traficul total, în primele 3 luni ale anului 2018, pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu Constanţa s-au înregistrat 18.554 pasageri, în creştere cu 20% faţă de primele 3 luni ale anului 2017. Totodată, numărul total de mișcări (aterizări şi decolări) din perioada ianuarie – martie 2018 a fost de 1012, în creştere cu 32% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Creșterea impune noi destinații, după cum punctează directorul aeroportului, iar noi destinații înseamnă noi investiții.

Directorul Bogdan Artagea nu confirmă cele două destinații noi, ci doar punctează că există negocieri cu firma Tarom. „Suntem în negocieri cu Taromul, dar nu este nimic bătut în cuie. Doar promisiuni”, a spus directorul aeroportului.

Reamintim că în sezonul de vară 2018 sunt disponibile zboruri interne și internaționale către: Cluj Napoca, Oradea, Timișoara, Londra, Istanbul, Paris, Bergamo, Bruxelles, Tel Aviv, Tallin etc.

Însă, în paralel, există discuții și pentru un alt proiect: aducerea a două aeronave de la un operator privat și punerea bazei unei linii proprii, numită Air Constanța, ce va deservi exclusiv aeroportului de la Constanța. Vor opera curse în funcție de cererile aeroportului, către destinații noi. „Suntem în discuții să aducem două aeronave printr-un operator privat. Vrem să facem bază pe Constanța. Se va numi Air Constanța! Nu putem spune încă cu cine, dar se va face cât de curând. Depinde de operatorul privat care își va asuma proiectul. Cu cele două aeronave vom atinge 14 destinații. Deocamdată suntem în discuții avansate. Dacă iese proiectul acesta, pentru Constanța va fi ceva fenomenal”, a spus Bogdan Artagea.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Claudia CORBU, replicaonline.ro, 18.04.2018).piese-auto-mangalia.ro1 COMENTARIU

Leave a Reply