BAIGLI – Rețeta din Ardeal, prezentată de Adrian Hădean

0
516
„Cozonacu-i bun, dar Transilvania mai are și alte oferte. Baigli, de exemplu, care-i de găsit în Ungaria, Austria, Cehia, Slovacia, în Balcani, dar și în unele țări nordice, precum și în unele țări din fosta URSS. Rețeta asta o face cumnată-mea, Gabi: 250 ml lapte, 500 gr făină, 3 oua (1 întreg, 2 gălbenușuri), 100 gr zahar, 2 linguri ulei, drojdie 20 gr, 130 gr unt, vanilie și o pișcătură de sare.
Se topește untul in lapte, iar după răcire, se adaugă drojdia activată cu puțin lapte și foarte puțin zahăr, zahărul frecat cu ouăle până la dizolvare, coaja de lămâie, vanilia și uleiul. NU se lasă la dospit.
500 gr mac (măcinat cu râșnița de cafea), se fierbe în lapte cu zahăr și vanilie. Se strecoară, iar după răcire se amestecă cu 2 albușuri de ou făcute spumă. Toată povestea de mai sus ajunge pentru 3 baigli. Foaia întinsă la 1.5 cm grosime, umplutura deasupra, rulat, “vopsit” cu ou bătut, copt la 160 Celsius pentru 45 de minute”. (Adrian Hadean).

MN: Alte rețete recomandate de Adi Hădean, publicate de Mangalia News, puteți găsi AICI.

Mangalia News, 21.01.2024.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply