Cartea „Bucătăria tradițională tătară”, a profesorului universitar dr. Nuredin Ibram, a fost lansată într-o atmosferă deosebită, la Grădina Culturală Callatis din Mangalia (FOTO-VIDEO)

0
1986
În articolul-semnal de ieri anunțam că „prolificul universitar constănțean Nuredin Ibram oferă posterității un nou titlu prețios pentru istoria pământului dintre Dunăre și Marea Neagră, rod al trudei sale pentru a reliefa identitatea unei etnii protejate și promovate în diversitatea culturală și religioasă dobrogeană”.
Și așa a fost sâmbătă, 30 septembrie, la Grădina Culturală Callatis din Mangalia, cu prilejul lansării volumului cu numărul 5 din seria „Spiritualitate tătară”, intitulat „Bucătăria tradițională tătară”!
Atmosfera destinsă, familială, a fost „încălzită” de invitații speciali ai domnului profesor: baritonii Iulian Bratu și Ionuț Neagu, de la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța, interpreta de muzică tradițională rusă Olga Alixei și excelenta formație de muzică tradițională tătară „Miras”, din Mangalia.
Lansarea volumului “Bucătăria Tradițională Tătară” a reprezentat nu doar o oportunitate de a explora gastronomia tradițională tătară, ci și de a descoperi bogăția culturală și spirituală a acestui popor, într-un mod cu totul unic. Dovadă, imaginile surprinse la eveniment:

UPDATE: Adăugăm și o selecție din fotografiile realizate la eveniment de Marcel Almăjanu:
Comentarii pe marginea articolului:

Adriana Popescu: „Felicitări, domnule Lupu! Ați redat perfect evenimentul lansării cărții domnului profesor universitar doctor Nuredin Ibram, “Spiritualitate tătară”! Doar un artist reușea asemenea fotografii! Ca de obicei, Mangalia News e pe val!”

– „Vă mulțumesc cu recunoștință, doamnă prof. Adriana Popescu, dragă colega, pentru aprecierea generoasă, dar nu am făcut altceva decât să încerc să folosesc “oglinda tehnică”, pentru a reflecta în “oglinda sufletului” ceea ce s-a întâmplat sâmbătă în “Grădina Bucuriilor Spirituale”… Mulțumiri, domnului profesor Nuredin Ibram și invitaților domniei sale, mulțumiri, organizatorilor și tuturor participanților. Cu plecăciune”, Tr MangaliaNews.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mangalia News, 01.10.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply