„Bucătăria tradițională tătară”, un nou volum inedit, semnat de prof. univ. dr. Nuredin Ibram, va fi lansat la Grădina Culturală Callatis

0
1766
În ciuda celor opt decenii de viață sărbătorite anul acesta, prolificul universitar constănțean Nuredin Ibram oferă posterității un nou titlu prețios pentru istoria pământului dintre Dunăre și Marea Neagră, rod al trudei sale pentru a reliefa identitatea unei etnii protejate și promovate în diversitatea culturală și religioasă dobrogeană.
Sâmbătă, 30 septembrie, la Grădina Culturală Callatis din Mangalia, la ora 15:00, va fi lansat volumul cu numărul 5 din seria „Spiritualitate tătară”, intitulat „Bucătăria tradițională tătară”.
Atmosfera va fi întregită de prezența invitaților săi: baritonii Iulian Bratu și Ionuț Neagu, de la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța, de interpreta de muzică tradițională rusă Olga Alexei și de formația de muzică tradițională tătară „Miras”. (cugetliber.ro)

Prof. univ. dr. Nuredin Ibram, omul din spatele cărții, este o figură venerată în comunitatea constănțeană, având o carieră lungă în învățământul universitar constănțean. Absolvent al Facultății de Filozofie a Universității din București, promoția 1966, el a fost directorul Colegiului Universitar “Kemal Ataturk” din cadrul Universității “Ovidius” Constanța, timp de peste cinci decenii. Cu peste zece cărți de specialitate și cursuri universitare la activ, Ibram Nuredin a contribuit semnificativ la înțelegerea și promovarea culturii și spiritualității tătare în România.
Lansarea volumului “Bucătăria Tradițională Tătară” reprezintă nu doar o oportunitate de a explora gastronomia tradițională tătară, ci și de a descoperi bogăția culturală și spirituală a acestui popor, într-un mod cu totul unic.

MN: Cotidianul online Mangalia News a publicat numeroase materiale despre viața și activitatea prof. univ. dr. Nuredin Ibram, pe care vă invităm să le (re)citiți AICI.

Mangalia News, 29.09.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply