Acțiune de DONARE DE SÂNGE, la Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa

0
389
Consiliul Județean Constanța susține activitatea permanentă de informare și conștientizare a importanței donării voluntare de sânge, în scopul de a spori rezervele gestionate de centrele de transfuzii la nivel național. Zilnic, un număr mare de pacienţi aşteaptă să primească tratamentul salvator de viaţă – transfuzia de sânge. Aceşti bolnavi depind de noi, cei sănătoşi, pentru a primi la timp acest tratament care nu poate fi cumpărat, fabricat, ci doar donat.
În acest sens, Consiliul Judeţean Constanţa şi Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa organizează o nouă acţiune de donare de sânge.
În data de vineri, 21 iulie 2023, o echipă mobilă va fi prezentă, între orele 08:00 – 14:00, în incinta Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, din Piaţa Ovidiu, Nr. 12.
Sunt aşteptaţi atât locuitorii oraşului Constanţa, precum şi cei din localităţile învecinate care pot şi doresc să ajute pacienţii care au nevoie de tratament transfuzional. Orice persoană sănătoasă care a împlinit vârsta de 18 ani poate dona sânge. Dacă persoana a donat periodic, vârsta acceptată este de până la 65 de ani. În schimb, persoanele care nu au donat niciodată, pot deveni donatori de sânge, până în jurul vârstei de 55-60 de ani.
Ataşat regăsiţi un material elaborat de personalul medical din cadrul Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa, ce cuprinde toate informaţiile referitoare la criteriile minime pentru a deveni donatori, precum şi situaţiile care contraindică donarea de sânge.
Vă rugăm să ne sprijiniţi în promovarea acestor informaţii şi să vă alăturaţi acestui demers, de o importanţă vitală pentru pacienţii care au nevoie de sânge. Este cea mai simplă și cea mai nobilă ocazie de a ajuta și salva pe cineva!
Vă mulţumim!
Informatii – Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanta


Mangalia News, 18.07.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply