Seniorii Mangaliei, premiați de municipalitate

0
1636

Primarul Mangaliei, Radu Cristian, a oferit sărbătoriților lunii ianuarie, diplome, buchete de flori şi un ajutor financiar. De ajutorul acordat de municipalitate au beneficiat 23 de persoane care au împlinit 70 de ani, cinci persoane care au împlinit 75 de ani, 14 persoane de 80 de ani și o persoană de 85 de ani.

Alte trei persoane au fost felicitate la împlinirea a 90 de ani, iar cinci familii au fost felicitate la împlinirea a 50 de ani de la căsătorie. Printre cei sărbătoriți cu aceeași ocazie, s-a aflat și o familie care a împlinit 60 de ani de la oficierea căsătoriei.

În cadrul festivităţii de premiere a seniorilor oraşului, edilul Radu Cristian a transmis vârstnicilor urări de sănătate în noul an şi un sincer “La Mulţi Ani”! De asemenea, primarul i-a informat pe cei prezenţi despre proiectele viitoare ale autorităţilor locale.

”Din toamna acestui an, vom continua procesul de asfaltare a străzilor din oraș și vom reface trotuarele în cartierul ”Coloniști” și lotizarea A. Totodată, vom reabilita toate stațiunile cu bani din fonduri europene.

Pentru aceste proiecte, am depus cererile de finanțare, iar în cursul lunii februarie vom semna contractul de finanțare pentru reabilitarea stațiunii Saturn. Toate proiectele, la care adaug și asfaltarea străzilor, vor fi susținute cu bani europeni, dar și din împrumuturi”, a explicat primarul Mangaliei, Radu Cristian.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Nota redacției: Mai mulți cititori ne roagă să vă întrebăm, stimați edili ai Mangaliei, de ce Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Mangalia (SPCLEP) nu are o evidență cu seniorii care ar întruni condițiile pentru aceste premii, pentru ca persoanele respective sau rudele lor să nu mai fie obligate să facă cereri la Primărie, pentru acordarea acestor drepturi stabilite prin HCL? (Mulți nici nu știu că se acordă aceste premii). Nu ar fi logic ca SPCLEP să facă gestul plin de respect de a trimite din timp invitații către vârstnicii Mangaliei?

UPDATE: Ovidiu Tomitanul, 10-02-2018:

”In acest fel se fac niste economii, o mare parte dintre cetateni nu stiu si nu merg sa faca cerere. O astfel de evidenta se poate scoate usor de la biroul de evidenta a populatiei, dar apoi incepe treaba pentru functionarii primariei, sa faca tabele lunare, sa le aprobe diversi sefi, sa trimita invitatii la adresele celor in cauza, sa le plateasca sumele cuvenite la domiciliu celor care nu pot veni”.


Mangalia News, 09.02.2018.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply