VIDEO / Ei sunt cei patru români care au cucerit Atlanticul. Au vâslit atât de repede încât organizatorii au crezut că barca are motor

0
739

Andrei, Vasile, Ionuţ şi Marius sunt cei patru români care au cucerit Atlanticul şi au spulberat vechiul record al competiţiei Talisker Whisky Atlantic Challenge, vâslind atât de repede încât organizatorii competiţiei au crezut că ambarcaţiunea lor fie este tractată, fie are montat un motor.

Atlantic 4 este prima echipă de români care a traversat Oceanul Atlantic, vâslind. Cei patru români au plecat pe 14 decembrie 2017 din La Gomera – Spania, au ajuns în Antigua – Caraibe, pe 22 ianuarie, în cadrul celei mai grele curse de canotaj din lume, „Talisker Whisky Atlantic Challenge”.

Andrei Roşu, Vasile Oşean, Ionuţ Olteanu şi Marius Alexe sunt românii care au cucerit Atlanticul.

Aceştia au stabilit un nou record al cursei pentru cea mai rapidă traversare a Oceanului Atlantic cu o ambarcaţiune de tip PURE de 4 membri. Au parcurs cei 5.000 de kilometri în 38 de zile, 14 ore şi 32 de minute, cu aproape o săptămână mai repede decât o făcuseră deţinătorii vechiului record. La această categorie, un echipaj format din patru foşti canotori, reuşise să parcurgă distanţa în 44 de zile, 20 de ore şi 22 de minute, ceea ce era considera un record de neegalat.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Continuarea, pe libertatea.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply