ALBEȘTI: 2018 este un an plin de proiecte importante pentru locuitorii comunei

0
1329

farmec.ro
carturesti.ro%20

Administratia locala a comunei Albesti a pregatit numeroase proiecte ce vor fi demarate in acest an, cu fondurile obtinute din diferite surse de finantare.

Primaria comunei Albesti, reprezentata legal de edilul Gheorghe Moldovan, a semnat contractele de finantare pentru doua proiecte ce au fost depuse la Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR).

“Construire gradinita cu program prelungit in localitatea Cotu Vaii”, este unul dintre cele doua proiecte ce ce au obtinut aprobare spre finantare cu fonduri europene. Valoarea proiectului, aprobata din fondurile europene, este de 500.000 de euro.

Tot de la AFIR a primit finantare si proiectul “Dotare Camin cultural Albesti”. Acest proiect are menirea de a dota caminul cultural din localitatea Albesti cu sistem de sonorizare si lumini, cu sistem de incalzire, cu generator de curent electric, mobilier specific dar si cu costume populare.

Pentru contractul “Reabilitare Camin cultural din localitatea Virtop“, administratia locala a comunei Albesti asteapta semnarea contractului.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Prin Ministerul Educatiei Nationale, Primaria comunei Albesti a obtinut fonduri pentru proiectul de construire a unei gradinite in localitatea Albesti. Lucrarea a fost scoasa la licitatie de catre Minister, iar potrivit edilului Gheorghe Moldovan, in luna mai se va demara executarea lucrarii.

Prin Programul National de Dezvoltare Locala, prima etapa, Primaria comunei Albesti a semnat contractul de finantare pentru proiectul ce are ca obiectiv lucrarea de asfaltare a drumurilor din trei localitati ale comunei: Albesti, Cotul Vaii si Virtop. In total, prin acest proiect aflat in lucru, se vor asfalta 6 kilometri.

“Asteptam semnarea contractului de finantare pentru proiectul – Modernizare si reabilitare drumuri, cu o valoare totala de 5.080.510 lei aprobata de Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, prin PNDL 2. Prin acest proiect vor fi modernizati prin asfaltare 6 kilometri de drum in Albesti si Cotul Vaii“, a declarat pentru publicatia “Graiul Dobrogei”, primarul comunei Albesti, Gheorghe Moldovan.

Cu fonduri de la bugetul local, administratia locala a comunei Albesti a demarat lucrarea de pietruire a strazii Teilor din satul Cotul Vaii. Potrivit primarului comunei Albesti, anul acesta, inca pe doua strazi urmeaza sa fie executata aceasta lucrare; astfel inca 1600 metri liniari vor fi pietruiti.

Pentru ca edilul comunei Albesti, Gheorghe Moldovan doreste sa le ofere locuitorilor comunei conditii si servicii din ce in ce mai bune, Primaria Albesti lucreaza la proiectul de infiintare a retelei de gaze naturale. In acest sens, potrivit primarului comunei Albesti, s-a finalizat studiul de fezabilitate pentru reteaua de gaze si se lucreaza pentru obtinerea avizelor. (sursa: graiuldobrogei.ro).


#Mangalia News, 09.02.2018.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply