„Cu siguranță, niciun artist contemporan nu a dăltuit cu atâta consecvență, mai ales în ultimii 35 de ani, în note, cuvânt sau culoare, România!” – Cronica expoziției „VALENTIN TĂNASE – UNIVERSUL ILUSTRAȚIEI”, la Cercul Militar Național

0
353
Sinceră prețuire, Maestrului Valentin Tănase!
Dacă aș fi fost dăruită să înțeleg pe deplin culoarea, aș fi descris clipa de astăzi ca fiind clipa de aur, în care se îmbină roșul cu galbenul și albastrul, în care se contopește, în formație de apărare a neamului românesc, măreția unui suflet de genial artist, cu măreția bărbaților acestui neam, cei reprezentând Armata Română.
Am înțeles din nou, a nu știu câta oară, că darul acestui neam suntem noi, cei care iubim eroii, cei care, fără tăgadă, am fi devenit eroi, dacă timpurile mai rămâneau ale înălțării.
Să pictezi neîncetat, mii de lucrări, să dăruiești poporului tău, peste 1000 de lucrări ale devenirii sale, înseamnă să îi lupți nemurirea.
Cu siguranță, niciun artist contemporan nu a dăltuit cu atâta consecvență, mai ales în ultimii 35 de ani, în note, cuvânt sau culoare, România! Acea Românie cum o știau străbunii noștri, străbunii mei, pentru care s-a murit, pentru care s-a trăit.
S-a rostit: “Trăiască nația!”…, mai firesc decât atât, doar tăcerea din tablouri, care, urlându-si culoarea, răspundea, “Sus cu ea”!
Galeria Artelor Cercul Militar Național,
Valentin Tănase – Expoziție personală.
Miercuri, 20.03.2024,
Silvana Andrada Tcacenco.
Camelia Pantazi Tudor: „Am fost onorată să fiu prezentă, miercuri, 20 martie 2024, la un eveniment excepțional, vernisajul expoziției „Universul ilustrației”, a distinsului artist plastic, Maestrul Valentin Tănase, care a avut loc la sala „Galeria artelor” – Cercul Militar Național”.
(surse foto/video: facebook.com/valentin.tanase).
Valentin Tănase: Mulțumesc din suflet tuturor prietenilor și celor care mi-au fost alături la vernisajul expoziției mele, “Universul ilustrației” de la “Galeria Artelor” a Cercului Militar Național. Pentru mine, orice vernisaj este o sărbătoare a sufletului, o clipă de fericire. Artistul nu crează pentru sine, ci pentru publicul și semenii săi. Orice lucrare capătă viață, abia atunci când este văzută și apreciată de cei cărora le-a fost destinată. Prin prezența voastră ați dat o nouă viață imaginilor adunate în peste o jumătate de veac de trudă în fața planșetei și a șevaletului. Sunt onorat și vă mulțumesc fiecăruia în parte”.

 

MN: Admirabilele lucrări ale artistului plastic Valentin Tănase, publicate de cotidianul online Mangalia News pot fi vizualizate AICI.

Mangalia News, 24.03.2024.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply