Flori de busuioc, recentul roman autobiografic al scriitoarei Aurelia Lăpușan, lansat la Constanța, „într-o mare de oameni, de flori și de emoții” | FOTO-VIDEO-AUDIO

0
357
Romanul publicistei, poetei și jurnalistei Aurelia Lăpușan a fost lansat joi seara, de Ziua Internațională a Poeziei, într-o mare de oameni, de flori și de emoții. Aula Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” din Constanța, învăluită în mireasmă puternică de busuioc, a găzduit zeci de studenți, de jurnaliști, de rude și de prieteni ai autoarei.
Actrița Mirela Pană a fost amfitrioana acestui eveniment care a depășit granițele unei lansări clasice de carte și care s-a transformat într-o memorabilă întâlnire de familie. În jurul cărții Flori de busuioc, autoarea și invitații săi au vorbit despre dragoste adevărată, despre suișuri și coborâșuri și despre atât de firescul – A FI!
„Cine sunt eu? Aș vrea să mă descopăr mai bine. Să mă desfac prin toate colțurile ființei mele, să-mi scotocesc sufletul, inima, interiorul acestui trup neobosit încă. Mereu în căutare de altceva. Să găsesc explicații și să o iau de la capăt. Să scot la suprafață secretele adânc ascunse ale tinereții mele, uneori nesăbuite. Și ale întregii mele vieți, câtă a fost să fie”. Sunt cuvinte desprinse din prima pagină a romanului Flori de busuioc, semnat de jurnalista și prozatoarea Aurelia Lăpușan.
Cartea sa, tipărită la Editura Upstitute București, a fost lansată în Aula Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman”. Criticul literar, prof. univ. dr. habil. Angelo Mitchievici a fost unul dintre invitații care au vorbit despre cartea Flori de busuioc.
Actrița Mirela Pană a citit câteva fragmente din carte și a reușit, prin timbrul vocii sale, să aducă eroina cărții, mai aproape de noi.
Autoarea Aurelia Lăpușan a mărturisit că romanul Flori de busuioc este o carte pe care o iubește și pe care a vrut să și-o dăruiască, o carte despre un destin, încadrat, metaforic, de două fire de busuioc. (radioconstanta.ro, Reportaj realizat de Silvia Pascale / redactor online – Daniel Țăndăreanu).
ZIUA LIVE. Personaje care inspiră. O discuție despre „Flori de busuioc” și femeia care se salvează prin dragoste! (realizatoare: Lavinia SĂNDESCU – SICLITARU).
Aurelia Lăpuşan: „Copleșitor a fost pentru mine evenimentul editorial al lansării romanului „Flori de busuioc”! Deși au trecut două zile, greu îmi adun din memorie, stăpânindu-mi încă emoțiile, toate clipele petrecute atunci, împreună cu o mulțime de prieteni, cunoscuți, foștii mei studenți, foștii colegi de redacție, de bibliotecă, rude, vecini, cu mult peste o sută de oameni, care au venit, ignorând ploaia, ca să fie alături de mine. Aula Bibliotecii județene s-a încălzit și animat. Sufletul acțiunii a aparținut excepționalei actrițe Mirela Pană, care și-a asumat rolul de moderator. Prof. univ. habil. Angelo Mitchievici și prozatorul Ovidiu Dunăreanu, două voci autorizate, de notorietate, au formulat aprecieri despre carte, într-un registru laudativ, iar părintele Marius Moșteanu, împreună cu distinsa doamnă Elena Moșteanu, au presărat în sufletele noastre candoarea și farmecul busuiocului într-o caldă pledoarie a dragostei.
Colegii din presă au semnalat evenimentul, au relatat de la fața locului, au promovat cartea. Cei care nu au putut veni au avut șansa să urmărească live întreaga desfășurare. Nenumărați prieteni și cunoscuți de pretutindeni au reacționat pe rețelele de socializare.
Mulțumesc din tot sufletul fiecăruia dintre cei prezenți care mi-au arătat că nu sunt singură, m-au încurajat să continui, m-au făcut să cred și mai mult că steaua mea de dor și drag veghează asupra mea de oriunde ar fi.
Cu toată gratitudinea…”.
MN: Cotidianul online Mangalia News a publicat multe din scrierile semnate de distinsa și minunata „Doamnă a Publicisticii dobrogene”, așa cum am denumit-o, în semn de respect și aleasă stimă, pe doamna conf. univ. dr. Aurelia Lăpușan, printre care și câteva seriale dedicate Mangaliei. Vă mulțumim, vă admirăm și vă iubim, dragă Doamnă Aurelia Lăpușan!

Mangalia News, 24.03.2024.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply