Lecție cu drona „EDUCAȚIE LA ÎNĂLȚIME” – Civilizația lemnului, în Maramureș | Concurs cu premii în valoare de 3000 de lei (VIDEO)

0
501
De la Constanța, drona zboară aproape o mie de kilometri, până în celălalt capăt al țării. ”Educație la Înălțime” aduce miercuri în clasele elevilor din toată țara și din Republica Moldova un tărâm de poveste: Maramureșul. O lecție multidisciplinară despre civilizația lemnului, prezentată de profesorii Ioana Hochia și Irina Constantinescu de la Muzeul Satului din Maramureș.
Miercuri, 8 noiembrie, de la ora 10, o lecție cu cântece, jocuri și ghicitori, cu invitați speciali care le vor dezvălui elevilor secretele artei în lemn din Maramureș și legătura specială pe care maramureșanul o are cu lemnul.

”Educație la Înălțime” aduce miercuri în clasele elevilor din toată țara și din Republica Moldova un tărâm de poveste: Maramureșul. O lecție multidisciplinară despre civilizația lemnului, prezentată de profesorii Ioana Hochia și Irina Constantinescu, de la Muzeul Satului din Maramureș.
O lecție cu cântece, jocuri și ghicitori, cu invitați speciali care le vor dezvălui elevilor secretele artei lemnului în Maramureș și legătura specială pe care maramureșanul o are cu lemnul. Copiii vor afla informații despre monumentele din Maramureș intrate pe lista UNESCO și despre Cimitirul Vesel de la Săpânța.
În cadrul lecției – care va fi transmisă pe canalul YouTube și pe pagina Facebook Educație la Înălțime – elevii din trei școli din țară vor intra pe Zoom în dialog cu profesorii de pe teren și cu invitații lor.
Lecția va dura 45 de minute și va cuprinde un concurs cu premii constând în cărți de la editura Arthur, premii în valoare de 2400 de lei. Concursul are un segment deschis tuturor claselor din țară și din Republica Moldova care vor urmări lecția la ora transmisiei, care pot câștiga două premii constând în cărți la alegere în valoare de 300 de lei.
Tema lecției vizează Obiectivul de Dezvoltare Durabilă nr.11, Orașe și Comunități Durabile. SUMARUL LECȚIEI (durată: 45 de minute):
01. INTRODUCERE CU CÂNTEC MARAMUREȘAN
02. PREZENTARE COPII DIN BAIA MARE ȘI CELE TREI CLASE DIN ZOOM
03. JOC  ”CONTINUĂ VERSURILE”
04. DESCRIERE GEOGRAFICĂ – MARAMUREȘ
05. MONUMENTELE UNESCO DIN MARAMUREȘ
06. ISTORIC ȘI DESCRIERE MUZEUL SATULUI DIN BAIA MARE
07. SEMNIFICAȚIA PORȚII LA MARAMUREȘENI
08. INVITAȚI – DIRECTORUL ȘI UN ETNOGRAF DE LA MUZEUL SATULUI DIN BAIA MARE DESPRE CIVILIZAȚIA LEMNULUI ÎN MARAMUREȘ
09. ÎNTREBĂRI DE LA ELEVI PENTRU INVITAȚI
10. JOC ”LADA DE ZESTRE” CU GHICITORI DESPRE OBIECTE DIN LEMN
11. DESCRIERE PORT POPULAR
12. CIMITIRUL DE LA SĂPÂNȚA
13. LEMNUL ÎNLOCUIT DE PLASTIC
14. CONCURS DESCHIS ȘCOLILOR DIN ȚARĂ – DOUĂ PREMII ÎN CĂRȚI
15. CONCURS CLASELE DIN ZOOM – PREMII ÎN CĂRȚI
16. CONCLUZII.
17. FINAL LECȚIE, CU CÂNTEC MARAMUREȘAN.
­Lecţiile cu drona se difuzează pe canalul de YouTube și pe pagina de Facebook “Educaţie la Înălţime”. Proiectul are un site dedicat, educatielainaltime.ro, unde profesorii își pot înscrie școala și pot afla detalii despre cum să se conecteze la lecții.
”Educație la Înălțime” este un proiect al Asociației Însemne, realizat în parteneriat cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Secretariatului General al Guvernului României și cu sprijinul Ministerului Educației.


Mangalia News, 08.11.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply