Sanatoriul Balnear Mangalia, unul dintre cele mai căutate din țară, investește aproape 20 de milioane de euro în reabilitare, extindere și dotare. Activitatea din Pavilionul A este relocată în Hotelul HORA din stațiunea Saturn 

0
1166
Sanatoriul Balnear Mangalia, unul dintre cele mai căutate din țară, vrea să își recapete și pacienții din străinătate și investește aproximativ 20 de milioane de euro în reabilitare, extindere și dotare. De aproape cinci luni, activitatea din Pavilionul A al Sanatoriului a fost relocată într-un hotel din stațiunea Saturn, astfel încât să se poată desfășura lucrările.
Care este stadiul proiectului, ce modernizări vor fi făcute, dar și dacă numărul pacienților a fost afectat de aceste schimbări, aflăm de la managerul Sanatoriului Balnear și Recuperare Mangalia, Bogdan Maganu.
Sanatorul Balnear Mangalia și-a relocat o parte din activitate la un hotel din Saturn. A afectat activitatea în vreun fel?
„Pacienții sunt un pic mai mulți decât în anii trecuți. Avem în jur de 350 de pacienți”.
Câte locuri are în prezent?
„350 de locuri are Sanatoriul Balnear Mangalia. Încercăm să ne organizăm și să ne facem treaba, atât pe parte medicală, cât și administrativă, astfel încât pacienții să nu simtă această relocare, pentru că, vă dați seama, baza e un pic mai mică, cea pe care am preluat-o. Nu avem piscină în locația nouă, adică sunt și câteva dezavantaje”.
În cât timp estimați că vor fi relocate activitățile din cadrul Pavilionului A?
„Activitatea va fi relocată atâta timp cât va fi necesar să se finalizeze modernizarea Pavilionului A, care conform contractului, ar trebui să dureze undeva la 2 ani de zile, efectiv, lucrările”.
În acest moment, care este stadiul lucrărilor?
„Urmează să depunem în cel mai scurt timp la Primărie documentația necesară pentru obținerea autorizației de construcție, ca să putem demara lucrările”.
Practic, în ce constă modernizarea acestui Pavilion?
„În principal se vor mări camerele, pierdem niște camere în Sanatoriu, dar se va construi un corp nou de clădire, lipit de corpul vechi, unde vom recupera camerele care se pierd. Practic va fi totul nou, se intervine inclusiv la structura de rezistență. Instalațiile sanitare se schimbă toate, aparatura medicală se va înnoi, blocul alimentar, la fel, vom putea oferi servicii medicale la standarde europene”.
Şi va crește confortul pacienților!
„Bineînțeles, ăsta este și scopul și dorim să ne adresăm și pacienților străini, pentru că ținem minte, în trecut, veneau foarte mulţi străini pe litoral, inclusiv pentru tratament balnear. Acum vin foarte puţini”. (sursa: radioconstanta.ro).
MN: Baza de tratament (Pavilionul B al Sanatoriului Balnear Mangalia), de lângă Hotelul Paradiso, funcționează la parametri normali și oferă tratamentele specifice.

Rezervări, pentru ambele locații: 0241 751 337. Web: balnear.net/contact


Mangalia News, 30.10.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply