„O educație nutrițională corectă, un viitor sănătos pentru copiii noștri!” – dezbatere în Senatul României, inițiată de vicepreședintele Agenției Naționale pentru Sport, Gabriel Sebastian Toncean (FOTO-VIDEO)

0
714
„La dezbaterea „O educație nutrițională corectă, un viitor sănătos pentru copiii noștri”, organizată împreună cu doamna Nicoleta Pauliuc, președinta Comisiei de apărare, ordine publică și siguranță națională din Senatul României, am încercat – și cred că am reușit – să arăt că o generație sănătoasă este o generație educată nutrițional; că o generație sănătoasă fizic și psihic este o generație care nu-și va rata destinul, care va fi conștientă de forțele ei și va avea încredere în alegerile pe care va fi chemată să le facă”.
„Introducerea EDUCAȚIEI NUTRIȚIONALE în școli nu reprezintă doar o oportunitate contextuală pentru România, ci reprezintă o datorie de onoare, pe care trebuie să avem puterea de-a o pune în practică, de-a o transforma în realitate!”, afirmă Gabriel Sebastian Toncean, vicepreședintele Agenției Naționale pentru Sport, inițiatorul acestei dezbateri importante pentru sănătatea copiilor României.
„Am spus clar că propunerea făcută de mine e legată de introducerea Educatiei Nutritionale ca modul în cadrul altor discipline, precum Sportul (Educația fizică), Biologia, Lucrările practice etc, așa cum se procedează în țările civilizate (Franta, Anglia, Germania, tarile nordice etc), ceea ce NU va duce la aglomerarea inutilă a programei scolare”.
„Este nevoie de consens pentru a aduce schimbări palpabile societății românești. În acest sens, dezbaterea din Senatul României, pe tema introducerii educației nutriționale în școli a fost foarte importantă. Iar pentru asta îi mulțumesc, în special, doamnei senator Nicoleta Pauliuc, președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, alături de care am reușit să organizez acest eveniment!
Le mulțumesc și reprezentanților Administrației Prezidențiale, ai Guvernului și ai comisiilor de resort din Parlamentul României, pentru interesul arătat față de proiectul nostru!
Nu în ultimul rând, sunt recunoscător pentru participarea specialiștilor din sport, educație și sănătate, precum și a reprezentanților mediului asociativ! Vom avea nevoie de contribuția tuturor pentru a ne asigura că acest demers va avea un impact pozitiv”, a mai declarat domnul vicepreședinte Gabriel Sebastian Toncean.

Mangalia News, 29.10.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply