Cei mai buni castraveți murați! – Rețeta doamnei dr. Adina Alberts

0
574
Murăturile, adică acelea obținute prin fermentarea naturală a substanțelor din legume (nu prin adaos de oțet), reprezintă o sursă inepuizabilă de sănătate.
Prin fermentare, legumele dau naștere la bacterii sănătoase, care curăță intestinul de bacterii dăunătoare. Iar de sănătatea intestinului depinde imunitatea noastră. Dau o stare de bine, reglează somnul, scad anxietatea.
Murăturile în saramură au efect antiinflamator, atenuează alergiile și au efect anticangerigen.
Atenție, însă, la cantitatea de sare! Este indicat ca murăturile să fie ținute măcar o oră în apă rece, la desărat, înainte de a fi consumate.
*
Iată și rețeta:
1. Castraveții se spală bine și, eventual, li se taie capetele. Apoi se așază în borcane.
2. Pentru un plus de savoare, dar și de sănătate și textură, adăugați în fiecare borcan câte o bucățică de hrean.
3. La un litru de apă se adaugă o lingură cu vârf de sare grunjoasă. Se aduce saramura la punctul de fierbere. Niciodată să nu folosiți sare iodată la murături!
4. Saramura fierbinte se pune în borcane peste castraveți. Nu închideți imediat, ci abia peste 2-3 ore. Și după ce s-au răcit complet, puneți borcanele undeva la rece!
5. Puteți adăuga morcovi, sfeclă, țelină, mărar uscat sau verde, boabe de muștar, piper, enibahar, puțin chili, dacă vă place.
#SanatateaVoastraPrioritateaNoastra


Mangalia News, 13.10.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply