Târgul de Toamnă de la Mangalia reflectă din plin bogățiile recoltei și frumusețea acestui anotimp (FOTO-VIDEO)

0
821
Vă invităm să vizitați, zilele acestea, Târgul cu produse agro-alimentare, intitulat „Zilele Toamnei”, în Portul Turistic din Mangalia.
Producători din mai multe județe ale țării expun la Târg preparate tradiționale pe bază de carne, afumături, brânzeturi, legume și fructe de sezon, miere, dar și produse de casă pe bază de lavandă, acestea din urmă la standul producătorilor de Lavandă din Pecineaga.
Nu ocoliți Vinăria Cumpăna și „Vinurile de Niculițel, care vă oferă vinuri noi și must proaspăt tras, nici standurile bogate ale apicultorilor din Cumpăna, sau cele cu ”Dulciuri ale copilăriei”, sau cu obiecte de artizanat autentic. Nu lipsesc standurile cu porumb fiert, pâine de casă, Kürtőskalács, baclavale, sarailii și șuberec.
Amatorii de pește și fructe de mare găsesc o ofertă bogată de produse specifice puse la gheață, în toneta special amenajată de PESCĂRIA LIPOVENI, amplasată în apropierea scenei de spectacole.
Dintre standurile cu produse din Maramureș se disting cel de la „Bârsana, Valea Izei” și cel intitulat „La Ileana și Ion”, acolo unde o familie de harnici gospodari din Săpânța expune produse specifice și unde puteți degusta și o tochitură caldă, preparată la ceaun (VIDEO). Ileana și Ion din Săpânța ne-au spus că vin frecvent și la Oborul săptămânal din Mangalia, la fel ca și alți producători care expun în aceste zile la Târgul Toamnei.

După degustarea de bunătăți de la oșenii noștri, treceți neapărat și pe la standul special cu Murături de Topraisar, o adevărată operă de Artă Culinară, realizată de renumita familie de legumicultori din Topraisarul dobrogean. La Târg există și câteva standuri viticole, unde aveți ocazia să cumpărați struguri din soiuri alese și să degustați un pahar cu must, specific sezonului de toamnă.
Totodată, puteți urmări spectacolele folclorice oferite de organizatori în fiecare zi a Târgului, începând cu ora 16:00, când vor urca pe scenă artiști și ansambluri folclorice de la nivel local.

Special pentru vizitatorii standurilor și locuitorii Mangaliei, Sâmbătă, 14 octombrie, de la ora 16:00, atmosfera de petrecere și voie bună va fi întreţinută de cea mai îndrăgită interpretă de muzică populară şi de petrecere, IRINA LOGHIN, dar și de alți artiști locali.

MN: Vă invităm să vizionați și Zilele Toamnei la Mangalia – Cântec, joc și voie bună, cu IRINA LOGHIN și artiști locali, la final de sezon estival 2023 (FOTO-VIDEO)

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mangalia News, 13.10.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply