România, cu 120 de zile libere – vacanțe, sărbători, punți – în anul școlar 2023-2024, figurează și anul acesta în Top 5 al țărilor europene cu cele mai multe zile de vacanță

0
491
România este anul acesta în top 5 țări din Europa cu cele mai multe zile fără școală: elevii au 8 perioade de vacanță, care înseamnă 120 de zile libere – raport european.
România, cu 120 de zile libere – vacanțe, sărbători, punți – în anul școlar 2023-2024, figurează și anul acesta în Top 5 al țărilor europene cu cele mai multe zile de vacanță, potrivit ultimului raport al rețelei europene Eurydice realizat pe această temă, document publicat joi. Numărul zilelor libere (fără a le lua în calcul pe cele de sfârșit de săptămână) fiind invers proporțional cu cel al zilelor de școală, raportul indică faptul că România se află printre ultimele țări din Europa din punct de vedere al timpului petrecut de elevi la școală, calculat în zile. Documentul arată că doar în Malta, Letonia, Estonia și Franța elevii au mai multe zile libere decât cei din România, țară care este egalată doar în cazul ciclului primar de Lituania și, în unele situații, de Portugalia.
România se situează, alături de Bulgaria, în partea superioară a listei țărilor europene și din punct de vedere al zilelor de vacanță de vară, de exemplu, cu 77 de zile programate la finalul acestui an școlar, potrivit Raportului Eurydice privind organizarea anului școlar 2023-2024. Numărul se apropie de cel al țărilor din sudul continentului, cu temperaturi foarte ridicate vara. (…)

Continuarea, pe edupedu.ro


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply