Grupul olandez Damen a cerut despăgubiri României pentru Şantierul Naval Mangalia. Se vehiculează o sumă uriaşă

0
2297
Grupul olandez Damen a înaintat o cerere de despăgubire odată cu notificarea de reziliere a acordului încheiat în 2018 cu România. Este acordul prin care statul român a devenit acționar majoritar (51%) al companiei Damen Shipyards Mangalia SA, ce operează șantierul naval omonim de la malul Mării Negre, iar Damen a rămas cu 49% din capital și a preluat controlul managementului operațional al societății.
Astfel, cei de la Damen i-au remis partenerului lor român deținut de stat, nu doar o notificare de încetare a contractului de asociere din 19 noiembrie 2018, după cum a fost anunțat public, ci și o cerere de despăgubire, relevă un document oficial analizat de Profit.ro, în care nu este menționată suma solicitată drept daune de olandezi.
Surse la curent cu situația afirmă însă, pentru Profit.ro, că pretențiile grupului olandez, specificate în cerere, se ridică la 500 de milioane de euro și că acordul de asociere din 2018 prevede acordarea de despăgubiri, dacă înțelegerea ia sfârșit din culpa uneia dintre părți. (…)

Continuarea, pe profit.ro


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply