Elevi ai Școlii Gimnaziale Nr.1 din Mangalia și un grup de elevi din Craiova, au desfășurat activități de combatere a discriminării și de reducere a abandonului școlar, sub sloganul „Cresc demn!”

0
819
Uniți sub sloganul „Cresc demn!”, elevii Școlii Gimnaziale Nr.1 din Mangalia și 40 de elevi din Craiova, sub îndrumarea voluntarilor de la Asociația Dezvoltare și Psihoterapie prin Acțiune, au desfășurat activități de combatere a discriminării, de creștere a incluziunii elevilor cu oportunități reduse și de reducere a abandonului școlar.
Jocul, socializarea, voia bună, nu au lipsit de la activitate, iar pe baza acestora elevii au realizat că nu există diferențe între ei ci că ceea ce îi complexează și le crează limite imaginare este, de fapt, mediul social din care provin, dar care, în final, nu îi definește.
Cunoscând drepturile și îndatoririle, au conștientizat că viitorul le aparține, că pot crește demni și pot deveni cetățeni de valoare. Interacțiunea elevilor a fost impresionantă, s-au legat prietenii și s-au pus bazele unui parteneriat de lungă durată care cu siguranță va avea rezultate frumoase.
Activitatea a fost finanțată cu ajutorul programelor Active Citizens Found și Dezvoltarea locală, reducerea sărăciei și creșterea incluziunii rromilor”, dar și prin programul Erasmus+, programe ce au făcut posibilă deplasarea elevilor din Craiova în Județul Constanta și vizita acestora la Școala Gimnazială Nr. 1 Mangalia, vizită încheiată cu oferirea unor cadouri primite cu zâmbetul pe buze de micii reprezentanți ai Mangaliei.
Mulțumim tuturor celor care au făcut posibilă această colaborare: domnului director al Școlii Gimnaziale Nr. 1, prof. Florin Miron, doamnei președinte al Asociației Dezvoltare și Psihoterapie prin Actiune, profesorilor implicați, voluntarilor și elevilor.
A transmis prof. Ana Maria Roșu, consilier de imagine.


Mangalia News, 06.10.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply