Mangalia News, de 11 ani, împreună! Editorial aniversar, Joi, 23.02.2023

0
334

farmec.ro

MANGALIA NEWS, DE 11 ANI, ÎMPREUNĂ!

Mangalia News – vocea cotidiană a locuitorilor din sudul litoralului, dar și a prietenilor din țară și de pe toate meridianele lumii, a celor care iubesc Mangalia. Mangalia News, de 11 ani alături de dumneavoastră!

Joi, 23.02.2023, ce cifre miraculoase! Să ne poarte noroc, tuturor! Să fim sănătoși, Să fie liniște și pace!

Pentru început – așa cum v-am obișnuit la oră de bilanț aniversar – să revedem cele mai citite articole, dintre cele publicate în perioada 23 februarie 2021 – 23 februarie 2022: 

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Vă invităm, de asemenea, să citiți și articolele dedicate, de la rubrica SPECIAL, precum și cele peste 27.400 de articole publicate în cei 11 ani de activitate ai cotidianului online Mangalia News.

Astăzi, 23 februarie 2023, cu peste 12 milioane de vizualizări la zi, portalul MANGALIA NEWS cuprinde: Știri din Mangalia, știri din sudul litoralului, din țară și din lumea largă, mai precis: Anunțuri, Artă / Cultură / Educație, Știință, Divertisment, Evenimente, Opinii civice, Economice, Oportunități de afaceri și Locuri de muncă, Sport, Sănătate, Turism, Hobby și Administrație publică. Avem rubrici speciale, dedicate românilor de pretutindeni (Diaspora, Arca TV US și Radio ProDiaspora). 

Acestea sunt domeniile în care ne-am dorit să facem schimb de știri, de impresii, de gânduri, cu cititorii noștri, întru binele ”Cetății”, al locuitorilor și al oaspeților ei. Dacă, alături de colaboratorii noștri valoroși, am reușit să mișcăm câte ceva în bine, pe parcursul celor 11 ani de zile (și de nopți!), ne bucurăm.

Pentru Mangalia, cu salba ei de stațiuni – Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Neptun, Olimp și pentru sudul litoralului – Limanu, cu 2 Mai și Vama Veche, precum și pentru celelalte localități apropiate – Albești, 23 August, Pecineaga, Costinești, Negru Vodă, avem rubrici speciale pe prima pagină, prin intermediul cărora informăm cititorii despre evenimentele cotidiene și promovăm turismul în zonă.

Rubrica Economie – IMM vă ține la curent cu toate noutățile despre aceste domenii vitale ale activității economice din zona Mangalia, dar și din țară și din lume. Despre Șantierul naval Damen Shipyards Mangalia avem, de asemenea, o rubrică specială. 

Știri despre Administrația Publică Locală, publicăm aici.

COLABORATORI

Între colaboratorii de prim rang ai cotidianului online Mangalia News, se numără la loc de cinste conf. univ. dr. Aurelia Lăpușan, ”Doamna publicisticii dobrogene”, așa cum am numit-o noi cu drag și profund respect, inspiratoarea serialului MANGALIA 20 – Un TOP al personalităților locale și co-realizatoarea serialului aniversar ”Municipiul MANGALIA, 25 de ani, în 25 de episoade”, dedicat împlinirii a 25 de ani de la declararea Mangaliei ca municipiu.

Ni s-au alăturat, în acești ani: scriitorul  francez de origine română Victor Ravini, cel care ne-a acordat ”Doctoratul în publicistică” pe anul 2020, în articolul: ”Lucrător în redacția Ord&Bild, corabia amiral a culturii din Suedia și din Țările Scandinave, cu deformație profesională de cârtitor veșnic nemulțumit la orice văd”dar și admirabilul documentarist, dl. g-ral brg. (r) Mihail Țăpârlea, precum și Excelența Sa, domnul Stefan A. Minovici, din New York, USA, ca și prof. univ. dr. Dorin Popescu, analist politic, expert în geopolitică, eseist, cadru didactic universitar, președintele Asociației ”Casa Mării Negre / Black Sea House” Constanța, alături de dr. Lavinia Dumitrașcu, de la MINAC, economistul Marin Florian, președintele Federației Sindicatelor Libere din România (BNS Frăția) și prof. dr. Nicoleta Ciachir – scriitor, istoric. Din toamna anului 2019, a venit în echipa Mangalia News redutabilul poet, romancier, dramaturg, eseist și scenarist român Lucian Ciuchiță, în calitate de redactor-colaborator. Articolele domniei sale pot fi citite aici

Ne bucură colaborarea cu personalități marcante din întreaga țară, dar și de peste hotare: Prof. Dr. Ioan Iacob, cadru universitar, publicist, București, inițiatorul și realizatorul Proiectului poetic transatlantic ”Eminescu – Poe, Mădălina Corina Diaconu, publicist la Radio România Cultural, secretar-general UZPR, Dana Fodor Mateescu, publicist, scriitor, București, Florentina Loredana Dalian, publicist, scriitor, poet, Slobozia, Mioara Gram, din Texas, USA, sau cu admirabilul Tudor Petrut (Liceenii), stabilit și el în USA și cu Ecaterina Cîmpean (Cathy), de la Radio ProDiaspora, Adrian Ardelean, de la Ora Românească, Montreal, Canada, Ionela Van Rees Zota, de la Centrul Cultural Româno-German ”Dumitru Dorin Prunariu”, din Nurnberg, Germania, publicistul austriac de origine constănțeană Daniel Hintergraber, cu fermecătoarele sale vloguri de călătorie, Maestrul Constantin Nesterenco, din Republica Moldova, care ne-a dovedit, inclusiv muzical, că iubește Mangalia, dar și cu scriitorul, poetul, filozoful și traducătorul Cosmin Neidoni, precum și publicistul Goran Mrakić, din Timișoara, cu Andaluzia Popa și poemele sale de dragoste, iar lista nu se încheie aici.

PICTORI, GRAFICIENI, BENZI DESENATE: Artistul plastic, Maestrul Valentin Tănase, cu superbele sale picturi, desene și sculpturi, Mihai Ionuț Grăjdeanu, originar din Mangalia, grafician, profesor de benzi desenate, Paul Stoica, acuarelist, Madrid, Spania, tatăl doamnei profesoare Ramona Buzea, Alexandru Ghinea, pictor marin, Mangalia, Luiza Cala, artist plastic, Mangalia, care are o Galerie virtuală de artă pe portalul Mangalia News. Cu toții sunt prezenți în articolele publicate de noi.


MEDIA, FOTO, VIDEO: Lucian Blaga, CEO Arca TV, Huston, Texas, USA, Cătălin Anastase, foto-reporter, Sydney, Australia. Articolele publicate de Mangalia News despre Arca TV, Televiziunea românilor de pretutindeni, pot fi vizualizate aici.

Mai avem a le mulțumi, în continuare, și publicistului Cristian Cealera, istoric erudit, pentru colaborarea admirabilă, pentru Poveștile sale dedicate Mării Negre, ca și lui Liviu Predescu, redactor muzical la Radio Constanța. Se cuvine a-i aminti aici și pe scriitorii locali Dora Alina Romanescu și Virgil Stan, Corina și Ovidiu Mihalache, poeta și eseista Silvana Cojocărașu, pe talentatul și profundul poet Robert-Marius Dincă, pe Ana Ardeleanu, Adina Lozinschi și pe ceilalți membri ai Clubului Artelor Solteris. Un parfum oriental deosebit ne aduce în scrierile sale Urfet Șachir, căreia îi mulțumim și cu acest prilej. 

Cristian Cealera și Poveștile Mării Negre.

SPORTUL și MUZICA au, de asemenea, câte o rubrică dedicată, iar umoriștii români de renume, printre care Cornel Udrea, Marian Avramescu și Năstase Leonte, sau Ananie Gagniuc, oferă cititorilor noștri momente de destindere, dar și momente de reflecție, prin caricaturile sau gag-urile dumnealor, la rubrica de PAMFLET / UMOR.

Ne onorează în mod deosebit colaborarea cu artiștii fotografi de elită din toată țara: de la Galați, Mircea Bezergheanu, împreună cu ”haita” sa de peste tot, Diana Buzoianu, actulamente la Londra, sau Sorin Onișor, de lângă Timișoara, Răzvan Vitionescu, un alt pasionat fotograf timișorean, Eduard Armeanu, de la „Studiourile SulinWood”, ”Cel mai bun medic dintre fotografi și cel mai bun fotograf dintre medici”, sau Cosmin Tomoiaga, din Maramureș, ori Sorin Dediu, din Bacău, sau ”meseriașii” constănțeni Dan Cristian Mihăilescu, cel supranumit ”artistul fotograf al Mării Negre”, respectiv Cornel Geamănu, cu ”Recitalurile sale de litoral”. Artistul fotograf Vlad Eftenie, de asemenea, are un loc aparte în preferințele cititorilor noștri. Pentru toți acești pasionați artiști ai imaginii, am rezervat rubrica: FOTO/VIDEO, un răsfăț, un regal pentru priviri și suflete.

Tot aici publicăm și fotografiile realizate de ”vrăjitorii de imagini” din Mangalia, dintre care îi amintim pe: Valentin Ștefan, Ruxandra Popa (Georgescu), Valerian Șarînga, Bogdan Turtoi, Roberto Cojan, Gheorghe Mitran, Niran Ibadula, Elena Stroe, Maria Cazacu și Ion-Gheorghe Dică.


Mangalia News este partener media oficial în Proiectul ARCA TV, (Houston, Texas), Televiziunea românilor de pretutindeni, Mangalia News fiind primul cotidian online din România, acceptat ca partener media oficial într-un proiect media de o asemenea anvergură.

Mulțumim, Lucian Blaga, CEO Arca TV USA, pentru acest proiect generos, adresat tuturor comunităților de români din Diaspora și de Acasă! Pentru noi toți, această inițiativă originală este deosebit de importantă! Dumnezeu să binecuvânteze România și pe toți românii, oriunde s-ar afla ei! 

Ca două bonusuri speciale, acum, la ceas aniversar, vă invităm să (re)vedeți reportajele realizate de noi în vara anului 2019, ”pe Planeta Texas”, cu un singur click AICI și altul, AICI.

Paginile și grupurile noastre pe Facebook, Twitter și YouTube:

Mangalia News – www.MangaliaNews.ro – pagina de Fb: – https://www.facebook.com/MangaliaNewsOficial;
– Mangalia News Oficial Grup: www.mangalianews.ro;
– TURISM BALNEAR – Romanian Health & Wellness Tourism;
– Limanu2MaiVamaVecheHagieni – grup; 
Mangalia News, pe Twitter;
Mangalia News, pe Issuu.com – materiale de lectură;
Mangalia News, pe YouTube – Videoclipurile publicate de Mangalia News. În distribuirea materialelor publicate pe portalul Mangalia News ne bazăm și pe paginile și grupurile partenere, cărora le mulțumim pentru reciprocitate.

MULȚUMIRI, TUTUROR!

Mulțumiri, Ionel Rugea și Anca Vlădescu, de la Mangalia.TV, lui Marcel Almăjanu, de la MangaliaOnline și lui Valentin Stefan, de la Digital Adviser, pentru colaborările noastre locale. Și ultimilor, dar nu celor de pe urmă, ca de obicei, la aniversare, le adresăm Mulțumiri speciale colegilor și colegelor de redacție, consultanților de specialitate, precum și IT-iștilor din echipa tehnică Mangalia News!

Mangalia News va continua să păstreze aceeași linie de conduită editorială neutră, creatoare, pozitivă și va oglindi preocupările cotidiene ale cetățenilor din Mangalia și din sudul litoralului, vom continua să fim un liant firesc și necesar între cetățeni și autoritățile locale, între turiști și posibilii investitori, pentru ca Cetatea și întreaga zonă să prospere!

MULȚUMIRI: „Cele mai calde, omenești și profunde mulțumiri le adresez celor de acasă, ”Lupilor mei dragi”, de la cei mari, la cei mai mici – minunații noștri nepoței, toți cei care mi-au fost alături și m‑au sprijinit, cu dragoste și devotament, pe tot parcursul vieții, indiferent de cât de greu le‑a fost… și pe care‑i iubesc infinit de mult și le doresc tot binele de pe lume… Odihnă veșnică, celor dragi care s-au ridicat la ceruri, alături de îngeri…

Mulțumiri sincere și binemeritate, colaboratorilor care mi s‑au alăturat în proiectele mele de suflet, fie că a fost vorba de cele dedicate ”Școlii și Cetății, ori de cotidianul online Mangalia News, prieteni cărora le-am dedicat, la rândul meu articole și pagini întregi pe portalul devenit Nr.1 în sudul litoralului românesc”. (Prof. Traian Lupu, coordonator de programe Mangalia News).


Mangalia News, Joi, 23.02.2023.piese-auto-mangalia.roLeave a Reply